Casele inteligente, o optiune tot mai interesanta pentru multi clujeni

Interesul clujenilor pentru casele inteligente este în creştere. Este vorba de case care încorporează noi tehnologii, care propun soluţii de iluminat bazate pe corpuri LED şi care au pierderi minime de energie termică. Uneori, aceste case propun şi soluţii de tipul acoperişurilor înierbate.

Casele inteligente sunt construite cu soluţii noi. De exemplu, o soluţie care permite turnarea betonului direct într-un cofraj de polistiren, care rămâne fixat de viitorul perete. Această soluţie asigură o izolare foarte bună, spune inginerul Laszlo Mathe.

 

 

De asemenea, aceste case încorporează şi acoperişuri înierbate, elemente de lemn şi corpuri de iluminat de tip led. Acestea trebuie combinate astfel încât să fie şi practice, şi frumoase, spune arhitecta Anda Pop.

 

 

De asemenea, casele inteligente au un server conectat la Internet, care poate fi controlat de pe telefonul mobil. Serverul controlează mai departe sistemul de iluminat, centrala termică a casei sau frigiderele ori aerul condiţionat. Astfel, proprietarii caselor au posibilitatea de a avea tot confortul dorit, cu cheltuieli foarte bine raţionalizate.

Related posts

Leave a Comment