Care este prima entitate publică cu staţie de încărcare pentru maşinile electrice

Prima staţie de încărcare a automobilelor electrice sau hibrid găzduită de o entitate publică a fost inaugurată azi. Staţia funcţionează în parcarea Hotelului Univers T, deţinut de Consiliul Judeţean Cluj. În total, în Cluj-Napoca funcţionează în prezent patru staţii de încărcare pentru automobilele electrice: pe lângă cea de la Univers T se mai află câte una în parcările parcului tehnologic Liberty, hipermagazinului Cora şi supermagazinului Kaufland în Mărăşti, potrivit ClujInsider.ro.

Prin implementarea acestui proiect, Univers T oferă clienţilor proprii servicii cu valoare adăugată mare, atât a celor care se vor caza în hotel cât şi a celor care vor vizita restaurantul sau terasa acestuia. Încărcarea maşinilor electrice va fi gratuită.

 

,,Felicit echipa managerială a hotelului pentru acest proiect prin intermediul căruia a reuşit nu doar să răspundă, ci chiar să anticipeze trendul pieţei de profil şi cerinţele clienţilor. Este o iniţiativă mai mult decât lăudabilă pe care ne-am dori-o a fi preluată de cât mai multe alte entităţi publice sau private. Chiar dacă acest tip de autoturisme sunt încă relativ costisitoare, e evident că aceasta este tehnologia viitorului, una nepoluantă, pe care ne-o dorim şi pentru Cluj”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, István Vakar.

”Vreau să îi mulţumesc în primul rând colegului, Adrian Pop, manager SMC, care a avut această idee. Este primul pas pe un drum care duce spre viitor. În funcţie de cererile clienţilor noştri, putem planifica achiziţionarea unei noi staţii de încărcare, de data aceasta una de încărcare rapidă”, a spus  directorul Univers T, Valentin Lungu.

 

În prezent, complexul hotelier Univers T dispune de o parcare proprie cu o capacitate de aproximativ 80 de locuri, accesibilă atât autoturismelor, cât şi autocarelor cu turişti. Univers T a fost anul trecut cea mai bună unitate economică de categoria sa din România, atât în clasamentul naţional făcut de Camera de Comerţ şi Industrie a României, cât şi în cel realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România. De asemenea, directorul Univers T, Valentin Lungu, a fost premiat în cadrul Galei Oamenii Timpului, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.

 

În Cluj-Napoca, iniţiativa asumată de echipa Univers T este prima concretizare a politicii lansate de primarul Emil Boc de încurajare a folosirii automobilelor electrice. Primarul Clujului a anunţat, în plus, că va oferi spaţii gratuite tuturor celor care vor să construiască staţii pentru încărcarea automobilelor electrice şi hibrid. Mai mult, aceste tipuri de automobile vor primi dreptul să circule inclusiv pe benzile de transport dedicate autobuzelor şi troleibuzelor.

Related posts

Leave a Comment