Campania umanitară “Plasma e darul de Crăciun” se desfășoară și la Cluj

Campania umanitară “Plasma e darul de Crăciun” vizează donarea de plasmă pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19, aflați în stare gravă și internați în spitale. Aceasta se desfășoară în Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu.

„Este prima acțiune care adună împreună energia unor grupuri de suport, active în cele trei orașe din Transilvania. Obiectivul legat de Crăciun este doar o primă etapă în campania pe care o desfășurăm și în care îndemnăm la solidaritate persoanele care au văzut ce înseamnă acest virus, dar care au avut șansa unei vindecări la domiciliu”, susține reprezentantul Vă ajutăm din Cluj, Cristi Danileț.

Desfăşurată de grupurile de inițiativă civică Vă ajutăm din Sibiu, Vă ajutăm din Cluj și Vă ajutăm din Timișoara, campania își propune să mobilizeze în perioada 24 noiembrie – 24 decembrie un număr de 1.000 de donatori de plasmă convalescentă și face apel la solidaritatea pacienților vindecați de COVID-19 care au prezentat forme ușoare și medii ale bolii.

„Plasmafereza – donarea de plasmă convalescentă – este o procedură care salvează vieți. Dacă înainte de epidemia de COVID-19 spuneam, cel mai des, că sângele înseamnă viață, iată că acest virus ne readuce în discuție o terapie veche de peste 100 de ani, a cărei importanță ne dorim să ajungă în atenția potențialilor salvatori”, explică medicul Eduard Egri.

Grupurile de sprijin Vă ajutăm din Sibiu, Vă ajutăm din Cluj și Vă ajutăm din Timișoara  sunt constituite drept comunităţi ce activează în mediul online, fiind fondate pe Facebook încă de la începutul pandemiei de COVID-19 în România, ca un răspuns al cetățenilor la agresivitatea noului tip de Coronavirus.
Prin intermediul acestor grupuri de sprijin, personalul medical şi organele de ordine au beneficiat, în perioada stării de urgenţă, de echipament de protecţie.
Informațiile medicale ale campaniei, dar și statistici actualizate zilnic legate de situația donatorilor din cele trei centre, vor fi disponibile pe site-ul plasmaesteviata.ro

Related posts

Leave a Comment