Call center pentru refugiații din Ucraina

Refugiații din Ucraina vor avea la dispoziție, de vineri, un call center gratuit prin intermediul căruia ei vor putea să obțină informații despre locurile în care se pot caza ori mânca gratuit, pot să beneficieze de traduceri din ucraineană sau rusă și pot obține, în sistem de teleconferință consultații pediatrice gratuite oferite de serviciul Peditel. Call center-ul este organizat în cadrul campaniei Ajutăm Ucraina. Iată comunicatul de presă primit de la organizatori:

”Ajutăm Ucraina este campania comună a mai multor instituții publice, asociații profesionale și neguvernamentale clujene. În cadrul acesteia, organizațiile partenere au decis să pună în comun resursele și expertiza proprii fiecăreia, în scopul sprijinirii persoanelor refugiate, celor solicitante de azil sau celor care doresc să beneficieze de orice formă de protecție în România ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

În acest context, Vă ajutăm din Cluj lansează un call center dedicat refugiaților din Ucraina. Începând de vineri de la prânz, voluntari vorbitori de ucraineană și rusă vor răspunde la numărul 0364.406.518 pentru a îi ajuta pe cei aflați în mai mare nevoie. Prin dispecerat se vor oferi în primul rând servicii de traducere în timp real și asistență în diferite situații cu care se pot confrunta refugiații de pe raza județului Cluj.

Voluntarii vor ajuta cu:

  • Traduceri instantatee în discuțiile cu gazdele, furnizorii de servicii, autorități române;
  • Traduceri instantanee prin teleconferință cu medici pediatri din cadrul PEDITEL;
  • Înregistrarea cererilor de cazare gratuită în județ;
  • Înregistrarea cererilor de asistență juridică și/sau medierea dialogului în acest sens;
  • Înregistrarea cererilor pentru mâncare;
  • Înregistrarea cererilor de asistență farmaceutică;
  • Înregistrarea cererilor de asistență stomatologică;
  • Oferirea de informații cu privire la transport.

În momentul de față sunt înscriși 15 voluntari vorbitori de ucraineană/română și 25 vorbitori de rusă/română. Cei care vor să se alăture campaniei #AjutamUcraina pot să se înscrie pe platforma ajutam.civicsuport.ro. Aceasta va centraliza solicitările și nevoile refugiaților și va realiza colectarea de oferte de servicii.

Serviciul de call center #AjutamUcraina, 0364.406.518, va funcționa cu ajutorul voluntarilor și va asigura sprijin întregului județ”.

Related posts

Leave a Comment