Calendar cultural: La Cluj au loc Toamna Muzicala Clujeana, Gala Laureatilor si Art in the Street

Clujul a intrat în zodia muzicii. În aceste zile, în oraş, sunt programate mai multe evenimente importante, care oferă publicului posibilitatea să descopere artişti tineri sau să se bucure de spectacolele oferite de maeştri reputaţi. Unul dintre evenimente este Gala Laureaţilor, care va aduce concerte ale lui Alexandru Tomescu şi Nicolae Voiculeţ, alături de care vor urca pe scenă tineri artişti.

La Cluj-Napoca a început o nouă ediţie a festivalului Toamna Muzicală Clujeană, organizat, din 1965, de Filarmonica de Stat Transilvania. Festivalul a început în 11 octombrie şi se va încheia de ziua regretatului Rege Mihai I al României, în 25 octombrie. Clujenii vor avea ocazia să guste genuri muzicale diverse, de la muzică arhaică românească la ritmuri macedonene şi de la muzica de cameră la concerte baroce. Însă acesta nu este singurul eveniment important. În data de 18 octombrie, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj, va avea loc Gala Laureaţilor, după cum spune producătorul evenimentului, Matei Miko.

 

La eveniment vor participa tineri artişti care au din belşug talent muzical, spune unul dintre organizatori, Mircea Bucin.

 

 

Unele dintre recitaluri vor fi mai puţin obişnuite, spune un alt organizator, Dorin Zăgrean. De exemplu, o tânără, crescută într-o mănăstire, va susţine un recital de toacă. 

 

 

Şi iubitorii jazz-ului au motive de bucurie. În data de 12 octombrie are loc Art in the Street, noul nume al festivalului Jazz in the Street. În zonele pietonale ale Clujului, precum şi în Piaţa Muzeului, vor avea loc concerte de jazz, spectacole de dans, expoziţii de arte vizuale, dar şi spectacole de magie.

Related posts

Leave a Comment