Cafeneaua Festivalului Caolin, locul unde arta ceramica se intalneste cu pasiunea pentru cafeaua de specialitate

Unul dintre cei mai apreciaţi artişti ceramişti din Cluj, Ioan Sumedre junior, a deschis o cafenea culturală, Espresso Studio. În această cafenea, clienţii pot să participe la modelarea unor obiecte de ceramică, la ateliere de pictură sau să se bucure de fragmentele de literatură română contemporană promovate prin intermediul unor fragmente valoroase afişate în cafenea.

Ioan Sumedre junior este cunoscut pentru ceramica de bună calitate pe care o realizează în atelierul său din Cluj, dar şi pentru faptul că este organizatorul Festivalului Internaţional de Ceramică Contemporană Caolin. Acest festival are Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României. Însă Ioan Sumedre junior a creat în Cluj şi o cafenea mai aparte. ”Periodic, la sfârşit de săptămână, clienţii pot să participe la realizarea unor obiecte din ceramică, la ateliere de pictat ceramica, dar şi la alte activităţi culturale”, după cum spune chiar artistul clujean

 

În cafeneaua artistică este servită doar cafea de specialitate. Ea este preparată din boabe aduse din zone care produc cafea de înaltă calitate. Boabele verzi de cafea sunt prăjite chiar de fratele lui Ioan Sumedre junior. Mihai Sumedre a renunţat la IT după ce şi-a descoperit pasiunea pentru cafea, iar înainte de a-şi deschide propria prăjitorie din Cluj s-a specializat în acest domeniu la London School of Coffee.

 

Cafeneaua funcţionează într-o veche clădire situată chiar lângă zidul medieval al cetăţii Clujului. Spaţiul este împărţit între mesele de cafea, rafturi cu cărţi şi reviste, vitrine cu obiecte ceramice şi mese pentru modelaj şi pictat.

 

Pasionaţii de ceramică şi de cafea le vor putea savura pe amândouă la finalul lunii noiembrie. Atunci este programată o ediţie de Crăciun a acestui festival, care va sta sub semnul Centenarului. Această ediţie va fi organizată în Bastionul Croitorilor, situat pe aceeaşi stradă, Baba Novac, cu Espresso Studio, cafeneaua festivalului.

Related posts

Leave a Comment