
“Fac design de produs de mai bine de 10 ani şi m-am gândit să fac un produs propriu. Singura şansă de a ieşi în evidenţă, să zicem, în faţa competiţiei este să faci ceva altfel, cu un design atipic, materiale atipice. Lemnul nu e singura caracteristică special a produsului. Întreaga strucutră este făcută din material de bună calitate. Banda de susţinere este din oţel de arc, structura întreagă este ţinută laolaltă cu pise din aliaj de zinc. Totuşi, per total are doar 260 de grame. Noi oferim garanţia standard de doi ani, dar, în realitate, el ear trebui să ţină mult mai mult, fiindcă sunt construite altfel decât majoritatea produselor elecronice. De obicei, se folosesc nişte cleme de plastic, sau se lipeşte cu lipici. În cazul în care se defectează ceva, e foarte greu să repari orice. În cazul produsului nostru, totul e prins cu şuruburi de inox, care sunt foarte uşor de desfăcut şi de strâns înapoi de multiple ori. În cazul în care se strică ceva, se poate dezasambla, repara şi înlocui. Vom oferi şi piese de schimb pentru aceste produse. Dar, tot datorită acestui fel de asamblare, ar trebui să nu se defecteze. Pe lângă aceasta, cablurile sunt interschimbabile, poţi oricând să le dai jos şi să le schimbi cu altele. Lemnul are o acustică deosebită, dar este o idee falsă că dacă pui lemn masiv se îmbunătăţeşte sunetul. Nu e adevărat! De fapt, produsele high fidelity nu sunt făcute din lemn masiv, ci sunt făcute dintr-un fel de lemn presat cu răşină. Ceea ce trebuie să faci este să armonizezi sunetul în funcţie de proprietăţile lemnului, lucrezi cu materialul. Lemnul e o alegere estetică şi se pretează la volum mic, aşa cum producem şi noi. Produsele de consum se învârt undeva la zeci, sute de mii de unităţi pe an, iar noi nu suntem în acea sferă. Noi folosim arţar şi nuc”, a declarat Antonio Meze, designerul produsului Meze Headphones.
“Sunt nişte căşti deosebite, din lemn, cu un sunet extraordinar. E o idee originală şi ne mândrim cu ea. Pe site-ul nostru puteţi găsi review-uri de peste tot din lume care laudă produsul mai bine decât noi”, a spus o reprezentantă a producătorului băimărean.
Căștile din lemn produse în Maramureș sunt considerate drept produse de lux, pentru că preţul acestora poate ajunge până la 300 de euro – căştile tip DJ (care acoperă urechile) şi 70 de euro castile tip in-ear (dopuri).