Burse de merit pentru elevii din Zalău


Cei mai buni elevi din Zalau au primit ieri burse de merit din partea companiei TenarisSilcotub, in cadrul unui program anual de recunoastere a excelentei in educatie. Tinerii au fost invitati, alaturi de familie si prieteni, la un concert privat al trupei VUNK, alaturi de care s-au distrat in sala Casei de Cultura a Sindicatelor din Zalau.Peste 400 de elevi din Zalau au petrecut, luni, 25 noiembrie a.c., la seara de gala dedicata elevilor care au reusit sa obtina una dintre bursele de merit acordate de catre TenarisSilcotub. Invitatii speciali ai serii, trupa Vunk, au creat o atmosfera incendiara pe care elevii nu o vor uita in curind.

„TenarisSilcotub este o companie care cauta si incurajeaza dezvoltarea talentelor, inca de la cea mai frageda virsta. Vrem ca intreaga comunitatea sa inteleaga ca elevii care reusesc in fiecare an sa obtina Bursele de Merit sau Premiile de Excelenta pe care le oferim sunt cei care au inteles de foarte devreme ca efortul de a invata isi gaseste o recompensa nu doar materiala, ci si intr-o cariera pe termen lung. E un efort care se va traduce, cu siguranta, in ceea ce ne dorim toti pentru copiii nostri – o viata de succes”, spune Mirela Mihalcea, coordonator programe Dezvoltare Sociala.

Prezent la gala, primarul orasului Zalau, Radu Capalnasiu, remarca faptul ca „TenarisSilcotub ne tine mereu in priza prin noutatile pe care le aduce in viata comunitatii. Daca saptamina trecuta inaugura o noua linie de productie ce va aduce pe termen lung mari beneficii orasului, acum suntem aici pentru a-i felicita pe cei 178 de elevi care s-au calificat pentru burse. Indiferent citi din acestia vor deveni savanti, ingineri sau muncitori, ei au demonstrat deja un angajament si o disciplina ce-i face oameni de baza pentru comunitatea noastra”.

Programul de Burse de Merit a debutat in 2005, numarul beneficiarilor depasind, in prezent, 1700 de elevi. Compania premiaza anul acesta 178 de liceeni din Zalau care au obtinut medii generale mai mari de 9,90 sau care au castigat premii la olimpiadele scolare, atat copii ai angajatilor cat si din comunitate. Tinerii cu medii mari vor primi o Bursa de Merit in valoare de 1.500 de lei, in timp ce colegii lor cu rezultate la olimpiadele scolare sunt rasplatiti cu Premii de Excelenta, a caror valoare variaza intre 200 si 1.500 de lei, in functie de numarul si importanta concursurilor castigate.

Bursierii si premiantii din Zalau sunt elevi de la Colegiul National Silvania, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Grupul Scolar „Voievodul Gelu”, Liceul de
Arta „Ioan Sima”, Liceul Ortodox „Sf. Nicolae”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai”, Liceul Reformat ”Wesselenyi”, Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu, Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar, Scoala Gimnaziala Lucian Blaga din Jibou.

Fiecare dintre premiantii invitati la gala a venit insotit de prieteni apropiati sau de familie pentru a se distra alaturi de trupa Vunk.

„Ma aflu aici, pe scena, dar adevaratii invingatori si oameni de succes sunteti voi. Voi ati demonstrat ca inteligenta si ambitia isi gaseste in viata o rasplata. Sa nu renuntati niciodata”, au fost cuvintele cu care Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, a incheiat show-ul de aproape 2 ore.

Programul Burse de Merit cuprinde, de asemenea, elevii din Calarasi si Cimpina, unde 119 elevi asteapta sa-si primeasca diplomele in 28, respectiv 29 noiembrie.

Related posts

Leave a Comment