Bursa din Statele Unite a deschis în creştere puternică

Bursa din Statele Unite a deschis în creştere puternică şedinţa de miercuri, prima din acest an, după ce Congresul american a ajuns la un acord pentru evitarea activării automate la începutul acestui an a unui set de majorări de taxe şi reduceri de cheltuieli, potrivit MarketWatch, potrivit Mediafax.Indicele industrial Dow Jones a avansat cu 1,14%, Standard & Poor’s 500 cu 1,34%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 2,47%.

Congresul SUA a adoptat legislaţia necesară pentru a evita creşteri de taxe şi reduceri de cheltuieli cu un impact total de 600 de miliarde de dolari. Analiştii estimau că aceste măsuri de austeritate ar fi condus la încetinirea puternică a economiei americane, potrivit www.romanialibera.ro.

Pieţele europene au crescut miercuri, urmând burselor din Asia, care au urcat de asemenea susţinute de decizia din Congresul american.

Înţelegerea din Congres nu este atât de amplă pe cât ar fi vrut investitorii, întrucât nu introduce măsuri semnificative de reducere a deficitului bugetar şi nu abordează problema plafonului de îndatorare al Statelor Unite.

Related posts

Leave a Comment