Boc, la 24 de voturi de demisie


Premierul Emil Boc are reale motive de îngrijorare în perspectiva apropiatei moţiuni de cenzură. Cele 24 de voturi de care mai are nevoie Opoziţia pot veni de oriunde.
Voturile de care are nevoie Opoziţia pentru a-l demite pe Emil Boc ar putea veni de oriunde: de la cei 26 de independenţi, care au anunţat, după consultările cu şeful statului, că nu exclud posibilitatea de a vota moţiunea de cenzură, de la UDMR, care are obiecţii în ceea ce priveşte scăderea pensiilor. Schimbările pot veni chiar şi din interiorul PD-L, unde criticile nu mai contenesc în ultima vreme.
Premierul Boc i-a ameninţat, marţi, cu excluderea, pe parlamentarii partidului, dacă votează moţiunea de cenzură.
“Premierul a avut dreptate, te baţi în partid cu toate armele până se ia o decizie, mâine, când se ia o deczie, cine iese în afara ei e în afara partidului”, spunea, marţi, Cezar Preda.
Tot marţi, independenţii anunţau, prin Valeriu Steriu, că au ca prioritate să susţină ca pensia minimă să nu scadă. “Este principalul obiectiv pe care ni l-am propus”, a spus Steriu. Întrebat dacă există posibilitatea ca independenţii să voteze moţiunea împootriva Guvernului Boc, Steriu a declarat: “În momentul când nu atingem un astfel de punct, există şi această posibilitate”.
În Parlament, Opoziţia are 212 deputaţi şi senatori, iar Puterea 255. Ca moţiunea de cenzură să treacă sunt necesare 236 de voturi.
Pe hârtie aşadar, partidele din arcul guvernamental au un avantaj de 29 de parlamentari, iar Opoziţiei îi lipsesc 24 ca să adopte moţiunea de cenzură.

Related posts

Leave a Comment