Bitdefender a donat un laborator de informatică Universităţii Babeş-Bolyai. Compania se va implica în proiecte educaţionale din domeniul securităţii cibernetice

Compania Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a investit în amenajarea şi dotarea unui laborator de informatică destinat studenţilor Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Valoarea investiţiei este de aproximativ 15.000 de euro.

Laboratorul amplasat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor este dotat cu 12 calculatoare Dell/Intel Skylake de ultimă generaţie, proiector interactiv şi mobilier modern şi asigură studenţilor hardware performant şi condiţii de lucru moderne. În plus, Bitdefender va fonda două cercuri studenţeşti în cadrul universităţii, chiar din acest an universitar: unul de programare în limbajul C, unde vor participa 40 de studenţi, şi, ulterior, unul de pen-testing, securitate şi atacuri informatice în mediu controlat, de 25 studenţi. Studenţii care se înscriu la aceste cercuri vor beneficia de oportunităţi de angajare în cadrul companiei şi de premii în produse în valoare de 10.000 de euro. Facultatea clujeană are, în prezent, 2.600 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi.

 

Peste 200 de studenţi clujeni au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender în ultimii ani. 13 doctoranzi şi 15 masteranzi lucrează în Bitdefender Cluj şi, simultan, sunt implicaţi în pregătirea studenţilor, unde predau cursuri şi laboratoare în facultăţile clujene.

 

“Evenimentul de astăzi este, în fapt, parte a unei colaborări fructoase, realizată de facultate cu compania Bitdefender şi se constituie într-un exemplu fericit, alături de altele pe care le-am avut în ultimii ani, de implicare în comunitatea academică a mediului de afaceri şi a beneficiarilor muncii noastre. Realizarea unui curs de Securitate Software, sprijinirea realizării unui cerc de programare în C şi susţinerea manifestărilor ştiinţifice studenţeşti şi academice sunt alte repere în colaborarea noastră”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

 

“Parteneriatele public-private între universităţi şi companii ajută studenţii să devină mult mai competitivi şi să se integreze rapid în piaţa muncii. Universitatea Babeş-Bolyai reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar laboratorul Bitdefender duce colaborarea îndelungată la un alt nivel. Cluj-Napoca este unul dintre oraşele de importanţă fundamentală pentru Bitdefender şi contribuie decisiv la produsele şi tehnologiile româneşti folosite de 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele”, a declarat Sandor Lukacs, manager în cadrul Bitdefender. El a mărturisit că jumătate dintre membrii echipei pe care o conduce sunt absolvenţi ai acestei facultăţi, iar integrarea unui specialist IT în echipa sa durează între un şi doi ani, timp în care tinerii angajaţi sunt pregătiţi în domeniul securităţii cibernetice.

 

Peste o sută dintre cei peste 1.000 de angajaţi ai Bitdefender lucrează în sediul din Cluj-Napoca. Angajaţii Bitdefender din Cluj-Napoca se ocupă exclusiv de cercetare şi dezvoltare. Ei sunt responsabili de tehnologii-cheie pentru companie, vândute mai departe de către partenerii-integratori ai Bitdefender, şi folosite de sute de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări. Specialiştii din Cluj-Napoca se ocupă, printre altele, de analiză de software periculos, metode de detecţie dinamică de malware pe bază de comportament, machine learning, big data analysis, tehnologii tip firewall şi anti-rootkit precum şi solutii de securitate pe baza de virtualizare care rulează în afara sistemului de operare.

Related posts

Leave a Comment