Băsescu răspunde provocării lui Geoană: Te aştept mâine la Cluj!

Şeful statului a anunţat că este gata să se confrunte public cu prezidenţiabilul PSD într-o serie de dezbateri în câteva centre universitare din ţară. Prima rundă ar urma să se desfăşoare sâmbătă, între orele 16:00 şi 17:00, la Cluj.Preşedintele Traian Băsescu este gata să se înfrunte într-o dezbatere faţă în faţa cu liderul PSD Mircea Geoană, a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al acestuia, deputatul PD-L Sever Voinescu. Acesta a precizat că Băsescu îl aşteaptă mâine, la Cluj, pe Geoană, între orele 16:00 şi 17:00, şi a propus drept teme de discuţie economia şi educaţia.

Reacţia lui Băsescu apare după ce Mircea Geoană l-a provocat pe acesta la o serie de confruntări electorale ce ar urma să se desfăşoare în trei centre universitare din ţară.

Sever Voinescu a precizat că Geoană este liber să mai invite şi alţi candidaţi la preşedinţie la dezbateri şi, în plus, la temele propuse de şeful PSD de discuţie, a adăugat alte două: vizita secretă a social-democratului la Moscova din luna aprilie şi întâlnirile pe care acesta le-ar fi avut în Deltă cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

În replică, consilierul lui Mircea Geoană, Cozmin Guşă, a declarat că anunţul lui Băsescu este “binevenit”.

“Probabil că Traian Băsescu se gândea că, dacă nu va apărea în confruntări, nu se va vedea că n-a avut soluţii în aceşti cinci ani şi o să-şi păstreze electoratul. Orice confruntare este binevenită”, a spus Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

“E bine, aşa, să-şi mai facă, săracul, curaj”, a continuat, ironic, pesedistul.

“Dorinţa noastră este să-l scoatem pe Băsescu să dea socoteală într-o confruntare cu Mircea Geoană. Dacă şi-a luat inima în dinţi şi are ceva curaj ne bucurăm”, a încheiat Guşă.

Ideea unei confruntări între candidaţii la preşediţie este îmbrăţişată şi de candidatul independent Sorin Oprescu. Într-unul dintre discursurile sale electorale, Oprescu reclama faptul că adversarii săi se tem de o astfel de confruntare: “Am aflat că Geoană nu este de acord cu dezbaterile pentru că strategia lui Hrebenciuc şi Vanghelie este să-l scoată îngerul de pe dric… Doar eu şi Crin Antonescu suntem gata să mergem la orice dezbatere. Nici Băsescu nu va veni la dezbatere , pentru că n-o să coboare el “din cer”.

Related posts

Leave a Comment