Băsescu: Poliţiştii vor avea o problemă, inclusiv cu mine, până nu vor înţelege că sunt la dipoziţia cetăţeanului


Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în cadrul unei emisiuni la postul Naţional de Televiziune, despre faptul că poliţia apără clanurile mafiote în foarte multe judeţe şi despre necesitatea restructurării şi reformării a Ministerului de Interne.Şeful statului a menţionat că toate structurile importante ale Guvernului au fost avertizate de unul dintre serviciile de informaţii despre situaţia de la Neamţ. Acesta a adăugat că i-a cerut ministrului de Interne, Traian Igaş, ca inspectorul şef al Poliţiei Neamţ să nu fie destituit până nu are loc o anchetă a Corpului de control a ministrului.
Băsescu s-a declarat îngrijorat de lipsa de disciplină din interiorul secţiilor de poliţie din diferite judeţe, precum Neamţ sau Dolj.
„Ma îngrijorează lipsa de respect a poliţiştilor pentru şefii ierarhici. În câteva judeţe subofiţerii bat cu pumnu în masă la inspectoru şef”, a declarat Băsescu la TVR.
Mai mult decât atât, şeful statului a fost dezamăgit de atitudinea subordonaţilor şefului IPJ Neamţ, care intenţionează să demsiioneze în bloc, în cazul în care Aurelian Şoric va fi demis.
Traian Băsescu a dat vina pe foştii miniştrii de interne, inclusiv pe Vasile Blaga, pentru modul în care au abordat relaţia cu poliţia, numindu-i „colegi”, în loc să-i facă să înţeleagă că le sunt subordonaţi şi că sunt ei în sluja cetăţeanului şi nu invers.
„Poliţstul este un om convins că cetăţeanul este la dispoziţia lui. Până când poliţiştii nu vor intelege ca ei sunt la dispozitia cetăţeanului, ei vor o problemă, inclusiv cu mine”, a concluzionat şeful statului.
Băsescu şi-a exprimat, spre final speranţa pe care şi-a pus-o în ministrul Traian Igaş, pentru reformarea şi restructurarea totală a ministerului de Interne şi pentru aplicarea cât mai strictă a legilor, pentru a preveni colaborarea poliţiei cu clanurile mafiote.
„Acolo unde auzim de disputele clanurilor, acolo e ceva putred cu conducerea poliţiei”

Related posts

Leave a Comment