Băsescu: Noile condiţii Schengen nu se aplică României. Se recomandă respectarea acordului cu FMI şi UE

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, că a fost adoptată la Consiliul European o minută la concluziile lucrărilor în care se arată că reglementările privind consolidarea guvernanţei Schengen nu se vor aplica României şi Bulgariei, precizând că a acceptat noile condiţii “din interiorul Schengen”.Băsescu a precizat că a afirmat la Consiliu că România susţine reglementările privind întărirea guvernanţei Schengen “din interiorul” acestui Spaţiu.
Preşedintele României a mai spus că şefii de stat şi de guvern din UE au stabilit, printe altele, posibilitatea introducerii unor controale la graniţă în unele state în cazuri excepţionale în condiţiile în care presiunea migraţionistă la frontierele Spaţiului este foarte mare, dar fără a afecta drepturilor cetăţenilor UE.
El a mai spus că a avut discuţii, printre alţii, cu preşedintele francez şi cu premierul olandez.
Preşedintele Traian Băsescu a mai anunţat, vineri, că singura recomandare a Consiliului European pentru România este: “Respectaţi acordul cu Fondul (FMI – n.r.) şi Uniunea Europeană”.
Şeful statului a susţinut că, din punctul de vedere al recomandărilor Consiliului European, “România este într-o poziţie extrem de favorabilă”.
Preşedintele Băsescu a amintit măsurile luate de România, printre care creşterea vârstei de pensionare şi relaxarea pieţei forţei de muncă.

Related posts

Leave a Comment