Banca Transilvania anunță finalizarea fuziunii cu Volksbank

Conducerea Băncii Transilvania a anunțat finalizarea cu succes a fuziunii cu Volksbank, cea mai importantă tranzacție de pe piața bancară românească din ultimii ani. Potrivit reprezentanților băncii clujene, această fuziune a presupus acordarea unor avantaje semnificative clienților Volksbank.”Am pornit la drum în acest proiect cu gândul că dorim să păstrăm clienţii Volksbank România (VBRO), să construim, de la început, o relaţie pozitivă. Ei au fost prioritatea noastră. La momentul achiziţionării VBRO am făcut public angajamentul faţă de aceştia, pe care l-am respectat: aproximativ 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri şi de beneficii din partea BT.

În total, a fost acordată clienţilor VBRO o diminuare a datoriei totale de 1,5 miliarde de lei prin oferta care a constat în restituirea comisionului de risc pentru credite indiferent de monedă, prin oferta de discount-uri pentru conversia creditelor în franci elveţieni, respectiv prin diminuarea automată a datoriei totale pentru creditele curente. Efortul uman din partea echipelor ambelor bănci este remarcabil: de exemplu, în cadrul ofertei CHF au fost organizate 35.000 de întâlniri între clienţii VBRO şi echipele BT și Volksbank România”, spun reprezentanții Băncii Transilvania, într-un comunicat de presă semnat de președintele Consiliului de Administrație al băncii clujene, Horia Ciorcilă, și de directorul general, Omer Tetik.

Fuziunea a însemnat consolidarea Băncii Transilvania, care a ajuns să aibă mai mult de două milioane de clienți. ”Acum avem 2,2 milioane de clienţi BT, din care aproximativ 10% provin de la VBRO. Ne-am mărit echipa, aşa încât din cei 7.300 de angajaţi, aproape 400 de persoane sunt din echipa Volksbank România. Împreună dorim să construim cea mai bună bancă din România în relaţia cu clienţii nostril”, mai afirmă cei doi reprezentanți ai băncii clujene.

Related posts

Leave a Comment