Banca Mondială: România are nevoie urgentă de politici publice de regenerare a cartierelor de blocuri

Un raport elaborat de experții Băncii Mondiale arată că România are rapid nevoie de adoptarea de politici publice care să vizeze regenerarea cartierelor de blocuri. Acestea au fost ridicate în perioada comunistă, fără ca autoritățile să ține seama de gusturile oamenilor sau de calitatea vieții.

În prezent, 73 la sută dintre români locuiesc în apartamente din cartierele de blocuri care s-au degradat lent de-a lungul celor trei decenii de tranziție. Pentru aceste cartiere, experții Băncii Mondiale recomandă adoptarea de Master Planuri de Regenerare Urbană. Ei afirmă că ridicarea calității vieții oamenilor care locuiesc în aceste cartiere ar putea conduce la reducerea emigrării și a declinului demografic al României, potrivit Transylvania Today.

Un alt studiu, din 2017, realizat de Banca Mondială arăta că 1,8 milioane de români ar dori să se mute în orașe cu o calitate a vieții mai ridicată decât în localitățile lor natale. În topul preferințelor lor se află, în ordine: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Sibiu, Iași, Oradea, Suceava și Târgu-Mureș.

Related posts

Leave a Comment