Aurelia Salicov: ”Digital Park este ecosistemul perfect pentru a crea produse remarcabile”

La Chişinău a fost dat în funcţiune primul ecosistem destinat industriilor inovative, în primul rând IT. Digital Park este situat în zona centrală a capitalei Republicii Moldova, iar echipa care administrează s-a remarcat mai ales prin crearea unor afaceri de succes în domenii precum telecomunicaţii, producţie de software şi educaţie. Digital Park este parte a grupului Star Net, creat de antreprenorul Alexandru Machedon. Sufletul acestui proiect este Aurelia Salicov, una dintre cele mai influente femei de afaceri din Republica Moldova. Ea ne oferă detalii din culisele proiectului Digital Park.

De la ce idee a plecat Digital Park?

Atunci când am conceput ideea de proiect, ne-am gândit în primul rând la companiile de IT care vor activa în incinta acestui spaţiu şi am creat un mediu de business complex cu facilităţi premium, care schimbă concepţia clasică despre un loc de muncă în Republica Moldova. Pe lângă birourile ultra-moderne, Digital Park pune la dispoziţia rezidenţilor o gamă de facilităţi cum ar fi serviciile bancare şi comerciale, zonele de recreere şi agrement, parcare gratuită etc.

 

Digital Park va fi deschis în curând. Deja, primii chiriaşi au semnat contracte pentru spaţii generoase. Care sunt surprizele cu care îi aşteptaţi?

Rezidenţii Digital Park vor beneficia de locuri de muncă ergonomice, ţinându-se cont de mai mulţi factori: spaţiul,  nivelul de zgomot, sistemul de ventilare, lumină naturală şi viteză înaltă la internet, ceea ce oferă productivitate şi randament maxim rezidenţilor. Pe lângă birouri şi coworking, în incinta Digital Park sunt trei săli de conferinţă, dotate pentru realizarea celor mai creative evenimente.

 

Prin ce se deosebeşte Digital Park de alte spaţii de birouri din Chişinău?

Digital Park este unicul parc IT din ţară, care reuneşte companiile din acest domeniu sub acelaşi acoperiş. Atât pentru specialiştii IT, cât şi pentru investitori, Digital Park este ecosistemul perfect pentru a crea produse remarcabile şi pentru a fi parte a unei comunităţi inovatoare. Proiectul nu este o simplă clădire de birouri, ci şi un punct atractiv pentru turişti şi evenimente. Un alt element distinctiv al proiectului este clădirea ECO, proiectată cu diminuarea energiei şi ca rezultat, are un cost de funcţionare mult mai redus.

 

Care este specificul companiilor care vor activa în Digital Park?

Companiile rezidente în Digital Park fac parte din industria IT şi cea creativă şi dezvoltă proiecte şi servicii atât pentru piaţa externă, cât şi cea locală. Sectorul IT are o creştere spectaculoasă în ultimii ani, ceea ce rezultă în export de servicii IT, joburi bine plătite şi tineri talentaţi care rămân acasă. Pentru ca specialiştii din IT să realizeze produse excelente, e nevoie şi de locuri de muncă moderne şi flexibile, exact ceea ce oferim noi la Digital Park.

Care este valoarea investiţiei realizate? Dar valoarea investiţiei prognozate pentru viitoarele faze ale proiectului?

La prima etapă a proiectului Digital Park au fost investiţi mai mult de 200 de milioane de lei, urmând ca la etapele următoare să desfăşurăm o investiţie de peste 500 de milioane de lei pentru crearea orăşelului IT de vis – Digital Park.

 

Related posts

Leave a Comment