Armenopolis, în prag de sărbătoare

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Primăria Gherla, a organizat joi, 8 decembrie 2022, evenimentul „Armenopolis, în prag de sărbătoare”.

Este vorba despre activitatea finală din cadrul proiectului cultural-educativ „Micii Meșteri Mari”, coordonat de prof. Daniela Katona, care a debutat în vară și-n cadrul căruia zeci de elevi au învățat mai multe meșteșuguri tradiționale.

Au expus elevi din Gherla – Școala Gimnazială nr.1, Liceul Tehnologic, Liceul Teoretic „Kemeny Zsigmond”, Liceul „Ana Ipătescu”, Liceul „Petru Maior” și Palatul Copiilor Cluj, Structura Gherla; Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, din Dej – Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Palatul Copiilor Cluj, Structura Dej; Clubul Copiilor – Horezu, Clubul Copiilor- Oltenița, Școala „Regina Maria” din Vintileasca, Vrancea, Clubul Copiilor Avrig, Gimnaziul „Friedrich Schiller” din Târgu Mureș; din Republica Moldova -satul Răuțel- raionul Fălești și satul Palanca – raionul Călărași; din Ungaria – școala din Oroshaza și din Kozarmisleny, din Belgia – Mara Corăbean și din Italia – Daria Hurlui.

Evenimentul a fost întregit de colinde și obiceiuri de iarnă, prezentate pe scena din curtea Muzeului de Istorie de grupuri de colindători de la școlile din Gherla și Dej: Liceul Teoretic „Kemeny Zsigmond”, Școala Gimnazială nr. 1, Liceul „Petru Maior”, Liceul „Ana Ipătescu” Gherla și Palatul Copiilor Cluj, Structura Gherla și Structura Dej.

Activitățile din cadrul proiectului cultural-educativ „Micii Meșteri Mari” au fost destinate în special tinerilor pasionați de meșteșugurile tradiționale, pentru a-i apropia de tradițiile populare și pentru a le trezi interesul și dragostea față de patrimoniul cultural românesc.

Related posts

Leave a Comment