Antonescu: Dacă moţiunea trece, premierul USL poate fi Ponta


Co-preşedintele USL Crin Antonescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în situaţia în care moţiunea de cenzură va fi adoptată, premierul propus de majoritatea creată în jurul USL poate fi liderul PSD, Victor Ponta, el precizând că varianta unui premier tehnocrat nu e agreată de USL.Antonescu a spus, răspunzând unei întrebări, că USL va face cunoscut numele premierului pe care îl va propune imediat ce moţiunea de cenzură va trece, el subliniind că acesta va fi desemnat în funcţie de conformaţia majorităţii parlamentare care îl susţine.
“Primul criteriu pe care se propune un premier e conformaţia majorităţii parlamentare care îl susţine. Noi avem astfel de criterii, domnul Băsescu are altele”, a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.
Întrebat dacă acest posibil candidat de premier va fi liderul PSD Victor Ponta, Antonescu a răspuns: “După toate probabilităţile, poate să fie domnul Ponta, pentru că în actuala conformaţie putem merge pe un premier al PSD, care are cei mai mulţi parlamentari”.

Related posts

Leave a Comment