Angela Merkel vine la Cluj în primăvara acestui anCancelarul german, Angela Merkel, vine sigur la Cluj până cel târziu în luna mai a acestui an. Afirmația a fost făcută de rectorul UBB, Andrei Marga, cel care i-a și adresat invitația primei doamne a Germaniei. În acest sens, conducerea Universității Babeș-Boliay a făcut public, ieri, programul vizitei oficiale în țara noastră, ce are scopul de a întări relațiile dintre cele două țări.Delegația germană va sta în țara noastră una sau două zile, timp în care va participa la mai multe acțiuni. “Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este aşteptată din acest moment la Cluj, este o aşteptare curentă, sosirea ei va fi binevenită şi va fi mult entuziasm pentru aceasta. Ea va sosi până cel târziu în luna mai. A fost formată deja delegaţia, chiar şi un program al vizitei, rămâne de stabilit doar dacă va sta o zi sau două şi care va fi ora plecării din Berlin”, a declarat Andrei Marga, rectorul UBB citat de ziarul Ziua de Cluj.

Cancelarul german va primi titlul de Doctor Honoris Causa, va participala întâlniri cu studenții liniei germane de la UBB și va participa la dineuri organizate special în onoarea sa. A doua zi, doamna Merkel va vizita Facultatea de Ştiinţa Mediului, precum şi Institutul de Tehnologie şi muzeul universităţii. Ea se va întâlni şi va vorbi cu studenţii de la Facultatea de Studii Europene, iar apoi va fi primit oficial de conducerea rectoratului şi Consiliul de Administraţie al UBB.

Cel mai important punct al vizitei oficialităților germane la Cluj îl reprezintă acordarea titlului de Doctor Honoris Causa cancelarului german din partea Universității Babeș-Boliay. Laudatio va fi rostit de profesorul doctor Ladislau Gyemant, iar proclamaţia, de către cancelarul general al UBB, conferenţiarul doctor Radu Cătană. Angela Merkel va participa la o conferinţă de presă de la ora 13, iar vizita sa se va încheia cu un cocktail oficial oferit de rectorul UBB.

Related posts

Leave a Comment