Angela Merkel: Problema integrării romilor nu va afecta aderarea României la spaţiul Schenghen


Problema integrării romilor nu va afecta şansele de aderare ale România la spaţiul Schenghen, a declarat cancelarul german Angela Merkel în timpul discuţiilor cu premierul Emil Boc. Cancelarul german a menţionat că aderarea va depinde exclusiv de felul în care sunt respectate condiţiile pentru securizarea frontierelor externe ale UE.În cadrul întrevederii cu Traian Băsescu, cancelarul german a dat asigurări că ţara sa este întotdeuna dispusă să ajute România “pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană”. Angela Merkel se află pentru a două oară în România, de când este şef al guvernului de la Berlin.
Primul ministru Emil Boc a exprimat interesul ţării noastre pentru creşterea investiţiilor germane. “Germania este primul partener comercial şi al treilea investitor în Romania. Am exprimat interesul României pentru creşterea investiţiilor germane în Romania”, a precizat Emil Boc.
Potrivit premierului, printre temele abordate s-a numărat şi aderarea ţării noastre la spaţiul Schenghen. “Am pornit de la considerentul că România este conştientă de responsabilităţile pe care le are în vederea protejării graniţelor externe ale UE. Am exprimat hotărârea fermă a României de a adera la spatiul Schenghen cu respectarea standardelor cerute de UE. Am precizat că aderarea nu trebuie să fie blocată pe criterii politice, dacă sunt îndeplinite obiectivele tehnice care vizează intrarea”.
În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, Angela Merkel a declarat că problema integrării romilor nu va avea nici un rol în această chestiune. Cancelarul german a menţionat că aderarea va depinde de modul în care sunt respectate condiţiile tehnice pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.
În timpul convorbirilor oficiale cu preşedintele Traian Băsescu, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a dat asigurări că ţara sa va ajuta România “pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană”. “Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem România pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană. Noi ştim că ţara dumneavoastră este lovită şi de criza economică şi de aceea este bine că avem relaţii strânse în domeniul economic şi am acordat un sprijin reciproc prin pachetele anticriză şi cred că această vizită de astăzi va fi o contribuţie ulterioară să avem relaţii mai intense decât sunt deja”, a declarat Merkel.

Related posts

Leave a Comment