Alte 8 localități clujene vor beneficia de apă potabilă în urma unui proiect european

Alte 8 localități clujene vor beneficia de apă potabilă în urma finalizării celei de-a doua etape de investiții din cadrul proiectului european.

În valoare totală de 38.378.163 lei, investiția a vizat înființarea de rețele de distribuție a apei în opt localități componente ale sub-sistemului de alimentare cu apă Dej:

  • Mica;
  • Dâmbu Mare;
  • Sânmărghita;
  • Mănăstirea;
  • Nireș;
  • Unguraș;
  • Batin;
  • Valea Ungurașului.

Principalele lucrări executate în cele cinci sate arondate comunei Mica au constat în extinderea rețelei de apă pe aproximativ 57,7 km și în edificarea a trei stații de pompare și trei gospodării de apă

La ceremonia de finalizare a contractului de lucrări privind “Extinderea rețelelor de alimentare cu apă în UAT: Unguraș și Mica, alături de primarii comunelor clujene Mica și Unguraș și de conducerea Companiei de Apă Someș SA a participat și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mînzat.

„𝘊𝘪𝘳𝘤𝘢 6200 𝘥𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘤𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘮𝘶𝘯𝘪𝘤𝘪𝘱𝘪𝘶𝘭 𝘋𝘦𝘫 𝘷𝘰𝘳 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘰 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦, 𝘧𝘶𝘳𝘯𝘪𝘻𝘢𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵. 𝘐𝘯 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘧𝘦𝘭, 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘭𝘦𝘮𝘦𝘭𝘦 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘭𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘶 𝘢𝘱𝘢 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘥𝘦 𝘥𝘰𝘮𝘦𝘯𝘪𝘶𝘭 𝘵𝘳𝘦𝘤𝘶𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪” a subliniat Mînzat..

„𝘓𝘢 𝘥𝘰𝘪 𝘢𝘯𝘪 𝘥𝘦 𝘭𝘢 𝘴𝘦𝘮𝘯𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘢𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘥𝘦 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪 𝘴𝘪 𝘥𝘦 𝘭𝘢 𝘥𝘦𝘣𝘶𝘵𝘶𝘭 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷 𝘱𝘦 𝘵𝘦𝘳𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘶𝘭 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘊𝘭𝘶𝘫 𝘢𝘭 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘮𝘦𝘨𝘢-𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘢𝘯, 𝘥𝘦𝘤𝘭𝘢𝘳𝘢𝘮 𝘢𝘴𝘵𝘢𝘻𝘪 𝘪𝘯𝘤𝘩𝘦𝘪𝘢𝘵𝘦 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘭𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘶 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘰𝘱𝘵 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘦𝘭𝘦 𝘜𝘯𝘨𝘶𝘳𝘢𝘴 𝘴𝘪 𝘔𝘪𝘤𝘢. 𝘐𝘯 𝘵𝘰𝘵𝘢𝘭, 𝘢𝘶 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘪𝘯𝘧𝘪𝘪𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘱𝘦𝘴𝘵𝘦 84 𝘥𝘦 𝘬𝘮 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘪 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, în cele trei sate ale comunei Unguraș au fost realizate noi rețele de apă pe o lungime de 26,4 km, respectiv o stație de pompare și o gospodărie de apă, complet noi. Totodată, au fost reabilitate trei gospodării de apă formate din rezervoare cu capacitatea de până la 130 mc, împreună cu stațiile de clorinare aferente.

Related posts

Leave a Comment