ALERTĂ: Grevă spontană la Depoul CFR Cluj


Angajaţii Depoului CFR Cluj au intrat în grevă spontană. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile care ar fi trebuit să le intre în conturi în data de 15 septembrie. Şi asta în condiţiile în care, de mai multe luni, salariile angajaţilor CFR sunt plătite în mai multe tranşe şi cu mari întârzieri.Liderii sindicali Dan Pintea şi Gheorghe Popa au încercat să îi convingă pe oameni să reia lucrul, cu promisiunea că luni, oamenii vor primi 30 la sută din banii cuveniţi. Însă angajaţii Depoului din Cluj nici nu vor să audă. Şi asta cu atât mai mult cu cât greviştii au aflat că membrii conducerii unităţii ar fi avut nişte bani în conturi, dar ar fi preferat să plătească o factură la electricitate, în loc să dea salariile oamenilor.
Greviştii spun că această atitudine este sfidătoare, pentru că mulţi dintre ei nu au avut bani ca să cumpere rechizite copiilor, care au început şcoala în data de 14 septembrie. De asemenea, unii au credite bancare, iar din cauza întârzierilor sunt nevoiţi să plătească penalizări.
Practic, protestul spontan ar putea duce la blocarea circulaţiei feroviare. Din punct de vedere legal, locomotivele nu au voie să părăsească depoul decât cu avizul celor care fac revizia vehiculelor.

Related posts

Leave a Comment