ALDE Cluj cere continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

Liderii ALDE Cluj cer Guvernului să asigure resursele bugetare necesare continuării lucrărilor la Autostrada Transilvania. În opinia lor, acest lucru este necesar pentru a susține ritmul creșterii economice înregistrate în județul Cluj.”Noul Guvern al României trebuie să asigure în bugetul de stat pe anul 2016 resursele necesare pentru finanțarea continuării lucrărilor la Autostrada Transilvania. Realizarea acestui proiect este vitală pentru dezvoltarea economică a jumătății de nord a României. În cazul în care realizarea autostrăzii va fi din nou amânată, există riscul pierderii unor investiții importante, așa cum s-a întâmplat și în trecut”, spun liderii fornațiunii politice liberale. Parlamentarii ALDE Cluj vor susține alocarea resurselor necesare pentru finalizarea lucrărilor de pe tronsoanele dintre Gilău – Nădășel și Câmpia Turzii – Târgu-Mureș, dar și pentru continuarea lucrărilor de pe Autostrada Turda – Sebeș. De asemenea, deputații ALDE Cluj vor susține alocarea de resurse financiare pentru executarea lucrărilor de construcție de pe tronsoanele viitoarei autostrăi care vor asigura legătura dintre zona Clujului și frontiera de stat cu Ungaria.

”Construirea autostrăzilor aduce dezvoltare economică, nu doar pentru zonele prin care trece efectiv, ci pe o rază care poate atinge 150 – 200 de kilometri. Transilvania are nevoie de noi investiții, însă, la rândul lor, investitorii au nevoie de o infrastructură decentă. De aceea, consider că Guvernul are datoria să aloce banii necesari pentru realizarea Autostrăzii Transilvania”, a declarat deputatul Mircea Irimie, copreședintele ALDE Cluj.

”Cluj-Napoca a devenit un pol regional de dezvoltare în adevăratul sens al cuvântului. Însă rata de creștere a economiei locale este afectată în mod negativ de lipsa autostrăzilor care să facă legătura cu Occidentul și cu capitala României. Este inadmisibil ca în prezent să trebuiască să facem 12 ore cu mașina de pe platforma industrială din Jucu până la București”, a declarat copreședintele ALDE Cluj-Napoca, Leonard Horvath.

Related posts

Leave a Comment