Aeroportul din Cluj vrea să depășească pragul de 2 000 000 de pasageri în acest an

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj a reușit să recupereze o mare parte a pasagerilor pe care i-a pierdut în perioada stării de urgență. În acest an, aeroportul clujean ar putea depăși, din nou, pragul de 2.000.000 de pasageri. Pandemia de coronavirus nu a adus doar pierderi, ci și șansa de a obține legături aeriene pierdute de alte aeroporturi din regiune.

Aeroportul din Cluj a reușit să recupereze o mare parte a pierderilor suferite din cauza pandemiei. În anul 2021, aeroportul a revenit pe profit, spune directorul său, David Ciceo.

În contextul pandemiei, aeroportul clujean a reușit să obțină legături spre destinații importante, care, înainte de anul 2019, nu puteau fi legate de Cluj pe motiv că aeroporturi de talia celui din Amsterdam erau prea aglomerate. Succesul aeroportului clujean a fost recunoscut și de Consiliul Internațional al Aeroporturilor. Organizația a oferit aeroportului clujean titlul de cel mai bun aeroport din Europa din categoria celor cu mai puțin de 5.000.000 de pasageri pe an.

Related posts

Leave a Comment