Biserica Catolică dorește să serbeze Paștele împreună cu ortodocșii. În România, acest lucru s-a întâmplat în perioada interbelică, după ce Biserica Ortodoxă Română a adoptat calendarul gregorian. Însă, după câțiva ani, ortodocșii români au schimbat acest calendar, iar diferența în serbarea Învierii Domnului a reapărut.
Președintele Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creștinilor, Cardinalul Kurt Koch, și-a arătat susținerea față de ideea ca ortodocșii și catolicii să lucreze la un acord asupra unei date comune pentru celebrarea Paștelui. Un reprezentant al Patriarhiei de Constantinopol pe lângă Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a declarat că o dată comună pentru Paște ar putea fi un semn de „încurajare” pentru mișcarea ecumenică. Este vorba de Arhiepiscopul Job Getcha de Telmessos, care a sugerat că anul 2025, când va fi cea de-a 1700-a aniversare a primului Conciliu Ecumenic de la Niceea, ar fi un an bun pentru introducerea acestei reforme a calendarului, potrivit catholica.ro.
Într-o declarație pentru agenția de știri elvețiană Kath.ch, Cardinalul Kurt Koch a salutat propunerea. Eminența Sa a spus că aniversarea Conciliului de la Niceea este „o bună ocazie” pentru această schimbare.
Conciliul din 325 A.D. a decis ca Paștele să fie celebrat în prima duminică de după luna plină de la începutul primăverii. Astfel, cea mai timpurie dată posibilă pentru Paște este 22 martie și cea mai târzie posibilă 25 aprilie.