Pasionatii de motorsport din întreaga ţară si nu numai s-au bucurat weekendul trecut de cea de-a VII-a din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi etapă din circuitul internaţional Tour European Rally.
A fost un sfârşit de săptămână plin de adrenalină pentru 90 de echipaje din 6 ţări, care şi-au disputat supremaţia pe probele de concurs.
Napoca Rally Academy (NRA) a reusit, din nou, să se impună, astfel încât echipajul clujean Simone Tempestini/Sergiu Itu s-a clasat prima poziţie cu timpul total de 01:01:23,9, fiind urmat pe podium de colegii de la NRA, Bogdan Marişca/Sebastian Itu, la o distanţă de un minut şi 9 secunde. Pe treapta a treia în clasamentul TER au venit belgienii Joachim Wagemans/Francois Geerlandt, în timp ce pe locul trei în ierarhia CNRD s-au clasat Alexandru Piţigoi şi Anton Avram.
A VII-a editie din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop a coincis cu zilele Municipiului Cluj-Napoca. După cum declara si coordonatorul Napoca Rally Academy, organizatoarea Transilvania Rally, Marco Tempestini, acest lucru a dus la faptul ca raliul să fie unul cu plusuri şi minusuri. Ploaia de joi, de la startul festiv, şi problema tehnică cu transmisiunea radio de pe prima probă de vineri au afectat serios evenimentul, nici una dintre probleme neputând fi controlată de către organizatori, însă eforturile depuse nu au fost în zadar, iar celelalte evenimente importante care au avut loc în oraş, unul chiar la Sala Polivalentă, au fost o provocare si o lectie de a învăta cum să se gestioneze mai bine problemele care, inevitabil, apar.
„Sunt foarte fericit după acest raliu şi mulţumit de rezultat. Am trăit emoţii deosebite fiind vorba de etapa de acasă şi, evident, îmi pare bine că am reuşit să obţin victoria în faţa publicului clujean. Mulţumesc celor care ne-au susţinut, celor care ne-au urmărit, echipei Napoca Rally Academy şi tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui raliu”, a spus Simone Tempestini, la final de eveniment.
„Partea plină a paharului a fost latura sportivă, probe foarte spectaculoase, de exemplu speciala Floreşti, pe noapte, cu aproximativ 5.000 de spectatori alături sau SuperSpeciala urmărită la faţa locului de peste 15.000 de oameni. Organizarea unui eveniment de asemenea amploare în Cluj-Napoca te obligă să fii permanent la cel mai înalt nivel”, a mai precizat Marco Tempestini, care a mai tinut să multumească Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj, sponsorilor şi partenerilor fără de care nu ar fi putut organiza un eveniment de o asemenea amploare.