Potrivit Graţielei Gavrilescu, ministrul Mediului, această supimentare a venit ca o urmare a numeroaselor solicitări primite din partea românilor şi a interesului foarte mare manifestat pentru acest program, aflat la cea de-a XIII-a ediţie.
Pentru persoanele juridice, sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare în cadrul Programului „Rabla” va fi prelungită până la data de 30 noiembrie, având în vedere faptul că autorităţile şi instituţiile publice dispun de sumele necesare doar după aprobarea rectificărilor bugetare şi că acestea sunt condiţionate de îndeplinirea procedurilor de achiziţie pentru a accesa finanţarea.
„Scopul suplimentării este acela ca numărul de maşini care nu poluează să crească, iar prin reînnoirea parcului auto naţional, se are în vedere, în primul rând, siguranţa cetăţenilor pe drumurile publice, dar şi reducerea efectelor poluării asupra sănătăţii populaţiei”, a mai menţionat Graţiela Gavrilescu.
În acest sens, s-a mai precizat şi faptul că în anul 2017 s-a înregistrat o creştere semnificativă a interesului acordat achiziţionării de autovehicule electrice, prin programul „Rabla Plus”. Creşterea reprezintă, în mare parte, o urmare a măsurilor de creştere a subvenţiei acordate din Fondul pentru mediu.
De asemenea, în cadrul Programului „Rabla Plus”, pentru o accesibilitate cât mai sporită, de la 1 ianuarie 2018, va fi inclusă o nouă categorie de autoturisme şi anume cvadriciclurile electrice. O altă modificare la Programul „Rabla Plus” este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziţie a autovehiculelor electrice noi, ţinând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective. Astfel, facturile vor fi emise în termenul de 120 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice şi juridice, fără a mai fi condiţionată livrarea autovehiculelor până la sfârşitul anului fiscal.