41 de parlamentari PNL îl propun pe Ludovic Orban pentru funcția de premier – Adrian Oros și Sabin Sărmaș susțin demersul

Demiterea Guvernului Florin Cîțu este pe cale să adâncească sciziunile din PNL. Susținătorii fostului președinte al partidului, Ludovic Orban, au reclamat în repetate rânduri fraudarea alegerilor interne prin încălcarea statutului partidului în legătură cu modalitatea de desemnare a delegaților la Congres în filialele controlate de Florin Cîțu și apoi prin controlul voturilor delegaților, obligați să fotografieze buletinele de vot pentru a demonstra faptul că l-au ales pe actualul lider. Acum, susținătorii lui Ludovic Orban îl acuză pe Florin Cîțu că a pierdut guvernararea prin conflictul pe care l-a provocat cu USR PLUS. În acest context, 41 de deputați și senatori PNL au semnat un apel pentru desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier. Ei consideră că acesta este singurul care poate reface coaliția de guvernare. Printre semnatarii apelului se numără, din PNL Cluj, senatorul Adrian Oros și deputatul Sabin Sărmaș. Iată apelul semnat de ei:

Dragi români,

România se află într-o criză politică și guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanșată în mod iresponsabil și unilateral de prim-ministru și soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament.

Nu există o explicație rațională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situație critică și nici în privința planului de soluționare a crizei politice. Ne delimităm public față de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic și social, care nu poate continua, ținând cont de așteptările societății românești.

România este în fața unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 și de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului. Este previzibil faptul că situația sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu prețul pierderii vieții tot mai multor persoane. Totodată, crizei sanitare i se suprapune o evoluție economică extrem de dificilă, determinată de creșterea prețurilor la energie în perioada sezonului rece și de erodarea puterii de cumpărare.

Prioritatea absolută a acestui moment este una clară și lipsită de echivoc: soluționarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice și învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcțiune imediat și să facă față conjuncturii extreme în care se află România!

Imperativul social actual se află în contradicție flagrantă cu orice tentativă de tergiversare în identificarea unor noi soluții de guvernare. Orice actor politic sau instituțional care acționează pentru perpetuarea incertitudinii politice și a provizoratului demonstrează o iresponsabilitate criminală față de toți cetățenii României.

Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului.

Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experiență politică și guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situația de criză în care se găsește România nu lasă loc de experimente politice.

Facem apel la maturitate politică și înțelepciune din partea tuturor actorilor politici și parlamentarilor Partidului Național Liberal, precum și din partea celorlalte formațiuni politice parlamentare care și-au exprimat dorința de a continua guvernarea alături de PNL, prin susținerea lui Ludovic Orban ca prim-ministru.

ORGANIZAȚIA

NUME

FUNCȚIA

ALBA

Corneliu Olar

Deputat

Sorin Bumb

Senator

ARAD

Ioan Cristina

Senator

ARGEȘ

Adrian Miuțescu

Deputat

Dănuț Bica

Senator

BACĂU

Cătălina Ciofu

Deputat

Elena Hărătău

Deputat

BIHOR

Ioan Cupșa

Deputat

BISTRIȚA

NĂSĂUD

Diana Morar

Deputat

Ovidiu Iosif Florean

Senator

BRĂILA

Alexandru Popa

Deputat

BRAȘOV

Cristina Vecerdi

Deputat

Dumitru Flucuș

Deputat

CLUJ

Adrian Oros

Senator

Sabin Sărmaș

Deputat

CONSTANȚA

Bogdan Bola

Deputat

DÂMBOVIȚA

Gabriel Plăiașu

Deputat

GALAȚI

George Scarlat

Deputat

Onuț Atanasiu

Deputat

DOLJ

Nicolae Giugea

Deputat

GORJ

Ion Iordache

Senator

IALOMIȚA

Luminița Barcari

Deputat

IAȘI

Alexandru Kocsis

Deputat

Sorin Năcuță

Deputat

ILFOV

Daniel Gheorghe

Deputat

MUREȘ

Ervin Molnar

Deputat

PRAHOVA

Alexandru Nazare

Deputat

George Ionescu

Deputat

SIBIU

Constantin Șovăială

Deputat

Christine Tellmann

Deputat

TELEORMAN

Costel Barbu

Deputat

TIMIȘ

Claudiu Chira

Deputat

VÂLCEA

Claudia Banu

Senator

VASLUI

Iulian Mihai Bîca

Senator

VRANCEA

Ion Ștefan

Deputat

Ionel Dancă

Deputat

Raluca Ioan

Senator

BUCUREȘTI

Violeta Alexandru

Deputat

Antonel Tănase

Deputat

DIASPORA

Viorel Badea

Senator

Valentin Făgărășian

Deputat

Related posts

Leave a Comment