40 de tineri s-au calificat în finala Olimpiadei de cultură generală CuGeT

Peste o mie de tineri clujeni, majoritatea elevi de liceu, şi-au arătat azi cunoştinţele de cultură generală în cadrul etapei semifinale a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect unic în România, organizat de Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. 40 dintre participanţi, cei care au obţinut cele mai bune rezultate, s-au calificat în finala competiţiei, care va avea loc în 9 noiembrie, sub forma unui concurs televizat. „Emil Racoviţă”, Elf şi „Avram Iancu” au cei mai mulţi reprezentanţi în finală.

Concursul s-a desfăşurat la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, iar mulţi dintre elevii participanţi i-au trecut pragul pentru prima dată în viaţă. 

 

Unii au venit cu colegii de clasă, alţii în grupuri de prieteni. Liceenii au intrat cu emoţii în amfiteatre, iar la ieşire s-au grăbit să verifice la câte întrebări au răspuns corect.

 

Cei mai inspiraţi se vor reîntâlni sâmbătă, 9 noiembrie, tot la FSEGA, la finala Olimpiadei CuGeT.

 

„În acest an, în care aniversăm 15 ani de activitate a Asociaţiei Femeilor de Afaceri Cluj, avem cea mai amplă şi mai animată ediţie a Olimpiadei CuGeT de până acum, cu peste 10.000 de tineri implicaţi. Prin această participare numeroasă ne bucurăm să vedem că şi pentru adolescenţi, pentru tineri este importantă cunoaşterea, cultura generală; sunt curioşi şi vor să înveţe cât mai multe”, a declarat Mihaela Rus, preşedintele Asociaţiei Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

 

Ajunsă la ediţia cu numărul patru, Olimpiada CuGeT este gândită sub forma unui concurs desfăşurat în mai multe etape şi împărţit pe trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII şi tinerii de 18-25 de ani.  În total, 40 de participanţi s-au calificat azi în finală: 15 din clasele IX-X, 17 din clasele XI-XII şi 8 din categoria 18-25 de ani. Dan Rozor, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Elf, a realizat punctajul maxim: a răspuns corect la toate cele 28 de întrebări din chestionar.

 

Topul liceelor cu finalişti CuGeT 2019 este deschis de Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”: 7 elevi de clasa a X-a şi alţi 7 elevi de clasa a XII-a. S-au mai calificat elevi de la: Liceul Teoretic Elf, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Seminarul Teologic Ortodox, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teologic Baptist Emanuel, Liceul Economic „Iulian Pop”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

 

Finala CuGeT 2019 va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, sub forma unui concurs televizat, produs împreună cu TVR.

 

La fiecare categorie de vârstă, câştigătorii sunt recompensaţi cu premii în bani: cei de pe locul I vor merge acasă cu câte 2.500 de lei, cei care se vor clasa pe locul II cu câte 1.500 de lei, iar cei de pe locul III cu câte 1.000 de lei. Pe lângă premiile în bani, AFA Cluj a pus anul acesta la bătaie şi bilete şi abonamente la festivaluri, filme şi spectacole culturale.

 

Olimpiada CuGeT este un proiect iniţiat de Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Co-producător: TVR Cluj. Proiect realizat cu sprijinul: Wörwag Pharma România. Parteneri instituţionali: Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”. Susţinut de: NTT Data, Eurocont, UniversiFly, Centrul Medical Medsan, Madd Electronics Group, C&M Jeller, Paper Cups, Media Invest, Impress, Opera Naţională Română, TIFF.

 

Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înfiinţată în 2004, la iniţiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociaţia este formată din femei cu afaceri proprii, funcţii de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfăşurate deAFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenţei la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraş pentru o grădină”, conferinţele SHEnspire.

 

Mai multe informaţii: www.cuget.afacj.ro, www.afacj.ro , www.facebook.com/afacluj   

Related posts

One Thought to “40 de tineri s-au calificat în finala Olimpiadei de cultură generală CuGeT”

Leave a Comment