24.000 de clujeni au semnat pentru sustinerea proiectului Spitalului Regional de Urgenta

24.000 de clujeni au semnat deja pentru susţinerea realizării proiectului Spitalului Regional de Urgenţă, a anunţat preşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda. Semnăturile au fost strânse în cadrul unei campanii lansate de PNL în contextul în care ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că nu va începe construcţia spitalelor regionale de urgenţă din Cluj, Iaşi şi Craiova în acest exerciţiu financiar.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a cerut Guvernului să permită autorităţilor locale să folosească cele 150 de milioane de euro, bani europeni, deja alocaţi pentru aceste spitale, pentru a începe construirea lor. Europarlamentarul Daniel Buda este de părere că Guvernul trebuie să permită autorităţilor locale să atragă aceşti bani europeni/ El a declarat că, de asemenea, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, şi-a exprimat disponibilitatea de a finanţa proiectele pentru aceste spitale.

 

Proiectele spitalelor regionale de urgenţă au fost lansate în anul 2006. Iniţial, ar fi trebuit să fie opt asemenea spitale, apoi numărul lor a fost redus la trei. Estimarea iniţială arăta că un astfel de spital ar costa 150 de milioane de euro. A urmat apoi o estimare de 500 de milioane de euro pentru un spital, iar apoi cifra estimată a scăzut la 400 de milioane de euro pentru un spital. Cel mai avansat proiect de spital regional este cel de la Cluj, care ar urma să fie construit între Cluj-Napoca şi Floreşti.

Related posts

Leave a Comment