15 mii de curioși au venit să petreacă alături de Kalbrenner și Alborosie la noul Festival Peninsula

Prima zi a Festivalului Peninsula a atras 15 mii de spectatori pregătiți de petrecere în noul loc de desfăşurare de la Cluj-Napoca.Deschiderea incendiară a festivalului care a atras cei mai mulți petrecăreți a fost asigurat de superstarul muzicii electronice, Paul Kalkbrenner și de maestrul raggae-ului, jamaicanul de origine siciliană, Alborosie. Petrecerea de deschidere a festivalului a fost subliniată și de showul de deschidere a trupei autohtone Vița de Vie de pe Main Stage. Concertul maeștrilor muzicii electronice românești, Șuie Paparude, a încins atmosfera în Freedom Arena printr-un triplu bis. Principalii locației Cluj Rock Stage, Luna Amară și-au reiterat locul fruntaș în muzica rock românească, iar Dj-ul Utah Jazz a încheiat programul oficial al primei zile.

Muzica alternativă s-a instalat în cortul MIÉRT Pub, unde formațiile clujene Knock Out și Katapult au asigurat distracția. Dacă iubitorii de folk s-au delectat la scena Janis Island, Red Bull Sound of Town a reunit cei mai renumiți dj-i din cluburile clujene și odată cu muzica lor și o mulțime însemnată de peninsulari.

Noua locație a Festivalului Peninsula aduce o serie de atracții precum insula Janis unde spiritul vamaiot s-a instalat datorită corabiei uriașe, dar și a nisipului și stufului de pe terasa de aici. Desigur cafeneaua Insomnia a atras privirile peninsularilor cu insectele din sârmă, iar Bruno Unplugged Winegarden a găzduit curioșii în locația lor inedită.

Youth Capitala Europeana 2015 alături de ONG-urile prezente au oferit un program celor interesați de activitățile noastre non- muzicale. Prima seara de patru zile din Valea Gârboului a fost încununată și de petrecerea de la Tatratea, dar și locația inedită Cleo a atras numeroși petrecăreți în special datorită decorului și a priveliștii de aici asupra întregului festival. Noile locații au furat interesul celor prezenți, iar noul concept a fost pe placul peninsularilor, drept dovadă stau și petrecerile care s-au prelungit până după răsăritul soarelui.

Prima zi a festivalului a însemnat și vizita oficialilor administrației clujene, primarul Emil Boc și viceprimarul Horváth Anna au făcut turul festivalului, prezent a fost și fostul ministru al mediului, Borbély László. Cele mai importante atracții din aceasta seara vor fi Emir Kusturica, Umek, Benga și Dj-ii Camo&Krooked. Scena principala va găzdui și formația italiană The Sweet Life Society, iar numeroase alte atracții vor fi oferite și de restul llocurilor de desfăşurare ale festivalului.

Related posts

Leave a Comment