140 de tineri sunt pregătiți gratuit, la Cluj, pentru a munci în industria IT. Ei beneficiază de formare profesională la capătul căreia primesc o diplomă eliberată de Ministerul Muncii și de Ministerul Educaţiei care certifică faptul că absolvenții au devenit analiști-programatori, care pot fi angajați în industria IT, iar angajatorii lor beneficiază de facilitățile fiscale cuvenite celor care angajează informaticieni. Formarea profesională este oferită de Academy+Plus, o școală privată profesională care este rodul unui parteneriat între Școala 42 din Paris și compania Pitech+Plus.Anul educațional la Academy+Plus a fost deschis oficial azi, în prezența partenerilor parizieni și ai companiei StarNet din Chișinău, care, de anul viitor, va deschide o școală Academy+Plus și în capitala Republicii Moldova. Aceasta va funcționa în parteneriat cu Academia de Științe Economice din Chișinău.
”Cei 140 de elevi ai Academy+Plus au fost selecționați dintr-un total de 2.000 de candidați. O treime dintre ei sunt persoane aflate într-un proces de recalificare profesională. În general, este vorba de ingineri, dar avem și muzicieni, teologi sau absolvenți ai Facultății de Drept. Apoi, avem 37 de elevi de liceu care urmează cursurile școlii noastre în paralel cu cursurile obișnuite, iar ceilalți elevi ai Academy+Plus sunt studenți”, a declarat fondatorul școlii de IT, Bogdan Herea, cel care conduce și Pitech+Plus.
El l-a prezentat și pe noul director al școlii clujene. Adrian Tănăsescu s-a întors din Franța pentru a dezvolta acest proiect. ”Am decis să ofer ceva înapoi României. Sunt convins că acest proiect va avea succes, pentru că informaticienii români care lucrează în proiecte internaționale sunt mult mai motivați decât cei din Occident”, a spus Adrian Tănăsescu. Absolvent al Academiei Militare a Forțelor Terestre din Sibiu, el a plecat apoi în Franța pentru a se specializa în Informatică, apoi a obținut un doctorat în acest domeniu, la Universitatea Lyon I. După obținerea doctoratului, Adrian Tănăsescu a ocupat diferite funcții de decizie în cadrul unei companii franceze specializate în analiza datelor.
Printre obiectivele noului director al Academy+Plus se numără creșterea numărului de elevi, anul viitor, la 250, precum și crearea de conținut educativ împreună cu companiile locale de IT, astfel încât absolvenții școlii să dobândească exact acele competențe care sunt cerute pe piața muncii.
Anul trecut, cursurile Academy+Plus au fost absolvite de 31 de elevi. 25 dintre ei au fost deja angajați de diferite companii de IT din Cluj. Academy+Plus este o școală deschisă 24 de ore din 24, iar pregătirea elevilor are loc cu ajutorul unor platforme educaționale on-line. Ei trec la stadiul următor după ce dobândesc competențele necesare, conform unui program de studiu adaptat fiecărui elev în parte. Pentru elevi, cursurile sunt gratuite.
Related posts
-
Hunor Kelemen este candidatul UDMR la alegerile prezidențiale
Președintele UDMR, Hunor Kelemen, a fost desemnat candidatul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România la alegerile... -
SportinCluj: Arlind Ajeti, pe picior de plecare de la CFR
Vicecampioana României, CFR Cluj, este pe cale să se despartă de un alt jucător. Este vorba... -
Cluj: UDMR își stabilește candidatul la alegerile prezidențiale din acest an
Membrii Consiliului Reprezentanților Unionali din cadrul UDMR s-au întrunit la Cluj-Napoca pentru a decide candidatul la...