VIDEO: Miniștrii PNL, în pelerinaj la Cluj – Ce promisiuni lansează în ultima săptămână de campanie electorală

Un adevărat desant de miniștri ai PNL s-a produs azi la Cluj. Mai mulți membri ai Guvernului, toți din Transilvania, au venit pentru a lansa mai multe promisiuni în ultima săptămână de campanie electorală. Este vorba de vicepremierul Raluca Turcan, din Sibiu, de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, din Sălaj, și de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, din Bihor. Ministrul clujean al Agriculturii, Adrian Oros, a lipsit de la întâlnire, din cauza infectării cu coronavirus.

Raluca Turcan semnează la Cluj două contracte de finanțare destinate dotării Institutului de Gastroenterologie. Unul are valoare de 34,5 milioane de lei, iar altul are valoarea de 11,5 milioane de lei, potrivit Via Cluj TV.

Tot ea va semna un contract de finanțare în valoare de 28,5 milioane de lei cu Spitalul de Boli Infecțioase. Raluca Turcan afirmă că deja a semnat alte nouă contracte și că urmează să semneze alte șase proiecte, care vor însemna o valoare totală a investițiilor guvernamentale în sistemul clujean de sănătate de 123 de milioane de euro.

Pe lângă investiții, Raluca Turcan va semna și un contract de prestări cu Institutul Oncologic, condus de candidatul PSD pentru Camera Deputaților, Patriciu Achimaș-Cădariu. Este vorba de un proiect de screening a cancerului de col uterin, în valoare de 10,5 milioane de euro.

Raluca Turcan afirmă că Guvernul PNL a planificat investiții de 7 miliarde de euro pentru următorii 7 ani.

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, consideră Clujul drept un model de guvernare liberală.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că investițiile în infrastructură rămân o prioritate a Guvernului. El a remarcat faptul că au fost dați în folosință încă 25 de kilometri din Autostrada Transilvania și că a semnat contracte de proiectate și de execuție pentru încă 110 kilometri.

De asemenea, Lucian Bode a afirmat că, săptămâna viitoare, va încărca în sistemul SICAP documentația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție pentru secțiunea lungă de 41 de kilometri dintre Poarta Sălajului și Nușfalău. Licitația pentru atribuirea contractului va fi organizată, probabil, în luna ianuarie.

De asemenea, a început procedura de alcătuire a documentației și pentru secțiunea de 27 de kilometri dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș.

Lucian Bode a mai afirmat că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea metroului de la Cluj.

Printre proiectele asumate de ministrul Transporturilor se numără electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor. Aceasta are o lungime de aproximativ 170 de kilometri și va costa aproximativ 1,8 miliarde de euro. Proiectul include și realizarea unui pasaj rutier în zona Tăietura Turcului, ce va avea rolul de a fluidiza traficul feroviar și rutier. Tot în zonă, va fi realizat un pod peste Valea Seacă.

Ministrul Lucian Bode a mai promis și începerea lucrărilor la un drum lung de cinci kilometri, care va uni nodul de autostrăzi de la Turda cu drumul european E60 la Mărtinești. Astfel, va fi scos traficul greu din Turda.

Tot ministrul Transporturilor a anunțat că Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca va primi ajutor de stat în valoare de 8,5 milioane de lei, pentru a diminua efectele economice ale pandemiei.

Printre planurile lui Lucian Bode se numără finalizarea a încă 160 de kilometri din Autostrada Transilvania și a 42 de kilometri din Autostrada Turda – Sebeș.

Related posts

Leave a Comment