Vicepreședintele Comisiei Europene le cere femeilor să se implice mai mult în politică

Vicepreședintele Comisiei Europene, Dubravka Suica, a participat la reuniunea Academia de Toamnă a Organizației de Femei a Partidului Popular European, organizată la Cluj. Dubravka Suica le-a îndemnat pe membrele Partidului Popular European să se implice într-o măsură mai mare în politică.

”Cum devin mai în vârstă, trebuie să admit că sunt în favoarea cotelor, pentru că nu am ajunge niciodată la proporția de 50 – 50 la sută. Ar trebui, de fapt, să fie 52 la sută, deoarece, în lume, femeile reprezintă 52 la sută din populație. De aceea, cotele sunt importante și sprijin adoptarea lor și în politica românească. Am vorbit cu colegii dumneavoastră din Comitetul pentru Afaceri Europene și din alte comitete și cred că trebuie să luptați pentru aceste cote”, a spus vicepreședintele Comisiei Europene.

Dubravka Suica administrează domeniile democrației și demografiei în cadrul Comisiei Europene. La Academia de Toamnă a Organizației de Femei a PPE a mai participat comisarul european Maryia Gabriel, care este responsabilă pentru digitalizare, inovare, educație, tineret și cultură, precum și președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu. 

Related posts

Leave a Comment