Veşti bune de la FMI: instituţia va îmbunătăţi prognoza de creştere economică globală

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a anunţat că instituţia pe care o conduce va îmbunătăţi prognoza privind creşterea economică globală. La baza deciziei FMI stau progresele înregistrate în ultimul an de SUA, cea mai mare economie a lumii.

Aflată la Nairobi, pentru o întâlnire cu liderii mediului de afaceri, directorul general al FMI, Christine Lagarde, a anunţat că instituţia pe care o conduce anticipează la nivel global o creştere economică peste aşteptări. “Vom revizui în sens ascendent prognoza globală de creştere economică, peste aproximativ trei săptămâni”, a declarat Lagarde, citată de Bloomberg.
Anunţul directorului FMI vine după ce această instituţie a redus în luna octombrie estimările privind creşterea economiei mondiale în 2013 şi 2014, din cauza încetinirii dinamicii economiilor emergente şi incertitudinilor din SUA privind bugetul. Ulterior, Christine Lagarde a revenit asupra afirmaţiilor sale, în decembrie, când a declarat că ultimele veşti din Statele Unite sunt surprinzător de bune, după ce rata şomajului dinaceastă ţară a scăzut la 7% în noiembrie, de la 7,3% în octombrie, şi va continua să scadă odată cu îmbunătăţirea încrederii în revenirea sustenabilă a economiei. În prezent, Fondul Monetar Internaţional estimează o rată de creştere economică globală de 3,6% pentru acest an.

Related posts

Leave a Comment