Vânzări duble pentru comercianții de mașini electrice

Interesul pentru mașinile electrice este tot mai mare la Cluj. Potrivit datelor adunate de companii care acordă împrumuturi pentru cumpărarea unor astfel de mașini, cererea pentru mașini electrice a crescut cu 300 la sută în 2020 față de 2019. Nu toți cei care au cerut oferte pentru mașini electrice au și cumpărat, însă cererea mare a dus la dublarea vânzărilor. Datele sunt confirmate și de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România.

Mașinile electrice sunt tot mai căutate la Cluj, în contextul în care autoritățile fac eforturi pentru a dezvolta o rețea cât mai extinsă de stații de încărcare. De asemenea, o serie de companii care dețin supermarketuri oferă clienților lor posibilitatea de a-și încărca gratuit mașinile electrice. În circulație nu se află doar mașini de uz personal, ci și tot mai multe taximetre electrice.

Acest interes a dus noi perspective pentru companiile care dezvoltă infrastructuri. Sunt firme care doresc să înceapă cât mai curând producția de stații personale pentru încărcarea mașinilor electrice.

Datele furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România confirmă creșterea interesului pentru mașinile electrice. În 2020, s-a dublat numărul de mașini electrice vândute în România. Este vorba de 3.800 de bucăți. De asemenea, a crescut cu 5,2 la sută numărul mașinilor hibride, până la nivelul de 5.000 de bucăți. Aceste creșteri vin în contextul în care, în general, piața auto din România a scăzut cu 21,7 la sută în 2020 față de 2019.

Related posts

Leave a Comment