Ungaria a preluat 50 de pacienţi cu coronavirus din România

Ungaria ajută România şi preia 50 de pacienţi cu coronavirus, care au nevoie de terapie intensivă, a declarat Ministrul de Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că “în ceea ce priveşte epidemia, România trebuie să răspundă unor provocări extrem de mari”, “există o mulţime de pacienţi care se află într-o situaţie foarte gravă, numărul zilnic al cazurilor este foarte mare”.

În ultimele zile, Ungaria s-a aflat în contact permanent cu vicepremierul Hunor Kelemen şi cu Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, pentru a identifica modul în care Ungaria ar putea ajuta România în această situaţie extrem de dificilă. Ministrul a relatat că, până acum, Ungaria a trimis în România ventilatoare mecanice şi medicamente Favipiravir, însă guvernul român a venit cu încă o solicitare: ca Ungaria să preia dintre pacienţii ATI, deoarece “în multe cazuri, capacitatea de tratare a bolnavilor în sistemul de sănătate românesc este la limită”, a subliniat Szijjártó.

Ministrul a anunţat că s-a decis ca ajutorul solicitat să fie oferit, astfel că 50 de pacienţi ATI vor fi preluaţi de Ungaria, aceştia urmând să fie duşi la clinicile din Szeged şi Debrecen.

Related posts

Leave a Comment