Un subiect ascuns sub preş: rivalitatea Tişe – Apostu


Presa clujeană se teme să abordeze un subiect extrem de interesant. Este vorba de rivalitatea dintre doi colegi de partid: preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi primarul oraşului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.Cei doi au relaţii mai reci decât aveau fostul primar PD-L, Emil Boc, şi fostul preşedinte PNL al Consiliului Judeţean, Marius Nicoară. Deşi sunt colegi de partid şi ar putea porni împreună o serie de proiecte bune pentru comunitatea locală, Alin Tişe şi Sorin Apostu au preferat să poate un adevărat război rece. Miza acestuia este influenţa în PD-L. Niciodată nu a izbucnit acest conflict în mod public. Însă este de notorietate faptul că, în interiorul partidului, fiecare încearcă să atragă de partea sa un număr cât mai mare de susţinători. Şi asta pentru că se apropie alegerile interne din PD-L Cluj şi fiecare doreşte să îşi consolideze poziţia.
Există posibilitatea ca, la viitoarele alegeri, actualii lideri ai PD-L Cluj să nu se mai regăsească în capul bucatelor. De pildă, deputatul Daniel Buda să piardă şefia organizaţiei judeţene şi să fie „consolat” cu un post de vicepreşedinte la nivel naţional. Nu de alta, dar timpul pe care îl petrece în Bucureşti este mai mult decât cel pe care şi-l poate dedica rezolvării problemelor organizaţiei judeţene. Cazul liderului organizaţiei din Cluj-Napoca, senatorul Mihail Hărdău, este identic. Mihail Hărdău ar putea primi, prin aplicarea unei legi a compensaţiei, o funcţie de vicepreşedinte la nivel judeţean. În aceste condiţii, este logic ca Sorin Apostu să îşi dorească şefia organizaţiei municipale, iar Alin Tişe conducerea organizaţiei judeţene. Numai că este greu de crezut că actualii şefi ai PD-L Cluj vor face pasul înapoi fără luptă, iar rezultatul confruntării nu poate fi prevăzut de nimeni. În cele din urmă, este foarte posibil ca, de pildă, Mihail Hărdău să candideze pentru şefia organizaţiei judeţene, iar Alin Tişe pentru cea a organizaţiei municipale. În mişcarea browniană care a cuprins PD-L, orice se poate întâmpla. Aşa că fiecare este pe cont propriu: Daniel Buda se poate bizui doar pe Daniel Buda, Mihail Hărdău doar pe Mihail Hărdău, Sorin Apostu doar pe Sorin Apostu, iar Alin Tişe doar pe Alin Tişe.
Singura modalitate de a opri acutizarea tensiunilor ar fi cea a unui lider impus de Emil Boc. Pe termen lung, aceasta nu ar fi o soluţie, pentru că filiala PD-L Cluj va fi în continuare divizată de acest război îngheţat, despre care toată lumea ştie că există, dar despre care nimeni nu a vorbit deschis. Până acum.

Related posts

Leave a Comment