Un hindus care trăieşte de 70 de ani fără mâncare şi apă, supus unor teste medicale


Caz bizar în India. Un pustnic hindus susţine că trăieşte de 70 de ani fără să mănânce sau să bea apă. Yoghinul Prahlad Jani a fost internat într-un spital din vestul Indiei, unde este ţinut sub supraveghere de către o echipă de medici, informează AFP.Bătrânul de 83 de ani a fost supus unor teste medicale şi este monitorizat 24 de ore din 24 de către oamenii de ştiinţă. “Dorim să aflăm mai multe lucruri despre supravieţuirea oamenilor fără hrană şi fără apă. Vrem să identificăm energia care îl ţine în viaţă”, a declarat unul dintre medicii care se ocupă de acest caz.
Oamenii de ştiinţă speră ca aceste teste să conducă “la elaborarea unor strategii de supravieţuire în cazul unor catastrofe naturale, în condiţii extreme de stres sau pentru misiuni spaţiale pe Lună sau Marte”.
Testele la care indianul va fi supus vor dura între 15 şi 20 de zile. Potrivit medicilor, yoghinul nu a băut nicio picătură de apă, nu a mâncat şi nu a mers la toaletă, de la începutul internării sale.
“Jani spune că meditează pentru a avea energie. Soldaţii noştri nu vor putea să mediteze, însă am dori, totuşi, să aflăm mai multe despre fiinţa umană şi despre corpul ei”, au mai declarat medicii.
Bătrânul, originar din statul indian Gujarat, susţine că a fost binecuvântat de o zeiţă când avea opt ani. Rezultatele investigaţiilor medicale vor fi făcute publice peste două luni.

Related posts

Leave a Comment