Turda, perla turistică din inima Transilvaniei

Zona Turda a devenit una dintre cele mai importante destinații turistice din Transilvania. Foarte mulți turiști sunt atrași de faima Salinei Turda, pe care publicația Business Insider a declarat-o drept cel mai frumos loc subpământean din lume. Însă ei descoperă și Palatul Princiar, azi muzeu, castrul Legiunii a V-a Macedonica, lacurile sărate, monumentele din centrul orașului sau Cheile Turzii.

Ultimii ani au adus o dezvoltare fără precedent a turismului la Turda. Principala atracție turistică este Salina Turda, spune proprietara unui hotel de patru stele din oraș, Violeta Bercea.

Salina Turda este primul loc subpământean din România care poate fi explorat cu ajutorul aplicației Google Street View, spune specialistul în marketing, Adrian Soporan.

Un loc care îi atrage pe vizitatori este fosta Casă a Sării, adică fostul Palat Princiar, azi muzeu de istorie. Acesta adăpostește o comoară a unei prințese gepide, botezată Franziska, spune istoricul Horațiu Groza.

Turiștii vin la Turda și pentru a beneficia de potențialul curativ al apelor sărate din zona Durgău sau din vechiul ștrand roman. De asemenea, ei vizitează și ruinele castrului roman al Legiunii a V-a Macedonica sau Cheile Turzii. Turiștii apreciază și vechile monumente istorice din centrul orașului. O importanță deosebită are biserica romano-catolică, locul în care, pentru prima oară în istoria omenirii, în anul 1568, Dieta Transilvaniei a stabilit că fiecare om are dreptul să își aleagă singur religia.

Related posts

Leave a Comment