Trofee de vânătoare, expuse la Castelul Poeților din Ciucea

Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea, cunoscut și sub numele de Castelul Poeților, găzduiește o expoziție inedită. Este vorba de trofee de vânătoare care au aparținut poetului român Octavian Goga, cel care a cumpărat castelul din Ciucea în perioada interbelică.

La castel sunt expuse trofee de căprior și cerb din Munții Carpați, vânate de Octavian Goga. Turiștii au, astfel, ocazia să afle amănunte despre pasiunea pentru cinegetică a poetului român. De asemenea, tot în această perioadă, vizitatorii au ocazia să admire o expoziție de fotografii inedite. ”Unele dintre aceste instantanee nu au mai fost expuse niciodată până acum”, spune directorul muzeului, dr. Eduard Boboc.

Castelul Goga din Ciucea este unul dintre cele mai frumoase edificii de pe Valea Crișului Repede. El a fost construit, la sfârșitul secolului XIX, de avocatul Miklos Boncza. Fiica acestuia, Berta Boncza, s-a căsătorit cu marele poet maghiar Ady Endre. Cei doi au locuit o vreme la Ciucea. După Primul Război Mondial și după moartea lui Ady Endre, Berta Boncza i-a vândut castelul prietenului lor comun, poetul român Octavian Goga. Văduva lui Octavian Goga, Vetura Goga, a donat castelul statului român, pentru a fi transformat în muzeu.

Related posts

Leave a Comment