Trei societăți de transport au rămas fără licențe pentru traseele din Zona Metropolitană

Trei dintre operatorii de transport public de persoane intrajudeţean din judeţul Cluj, printre care și firma Fany au rămas fără licenţe pe traseele din Zona Metropolitană. Decizia a fost luată de Autoritatea Rutieră Română ca urmare a deciziei Curții de Apel Cluj în acest sens și a solicitării formulate la începutul lunii martie de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
Potrivit prevederilor legale în vigoare, operatorii de transport rutier sunt obligaţi să efectueze serviciul de transport pe o durată de maxim 60 de zile de la data înştiinţării, însă reprezentanții Consiliului Judeţean Cluj le administratorilor celor trei societăţi să nu mai opereze traseele de transport public de persoane în cauză începând cu data de 25 aprilie 2014.

„Ne-am fi dorit ca retragerea licenţelor şi, respectiv, predarea traseelor în cauză către CTP să se întâmple imediat, însă pentru a nu prejudicia călătorii din Zona Metropolitană care şi-au achiziţionat, în avans, abonamente valabile până la sfârşitul lunii, am decis să permitem operarea pe aceste trasee până în data de 24 aprilie. Pentru ca transferul traseelor să nu pună probleme, iar clujenii să nu fie afectaţi în niciun fel, am luat legătura cu directorul CTP, Liviu Neag, domnia sa asigurându-mă de faptul că societatea pe care o conduce are capacitatea logistică de a prelua în exploatare traseele începând cu data de 25 aprilie 2014. De asemenea, de îndată ce vom fi informaţi în legătură cu celelalte trasee intrajudeţene, acestea vor fi predate CTP”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Traseele care nu vor mai fi operate de aceste trei societăți și care urmează a fi preluate de Compania de Transport Public, începând cu 25 aprilie sunt:

S.C. Fany Prestării Servicii S.R.L. 057 Cluj Napoca – Chinteni – Măcicaşu
– 080 Cluj Napoca – Săvădisla – Filea de Jos
– 031Cluj Napoca – Floreşti – Luna de Sus
– 053 Cluj Napoca – Baciu – Suceag
– 045 Cluj Napoca – Floreşti
– 046 Cluj Napoca – Floreşti – Tăuţi
– 047 Cluj Napoca – Floreşti Pollus Center
– 048 Cluj Napoca – Baciu
– 059 Cluj Napoca – Chinteni – Deuşu
– 060 Cluj Napoca – Chinteni
– 071 Cluj Napoca – Floreşti Cetatea Fetei
– 018 Cluj Napoca – Apahida – Corpadea

S.C. GVP &Co Import Export S.R.L.
– 055 Cluj Napoca – Coruş – Sălicea Nouă

S.C. Ovlid Serv S.R.L.
– 052 Cluj Napoca – Baciu – Mera.

Related posts

Leave a Comment