Toamna aduce un nou val de angajări la Cluj. Specialiştii estimează că vor apărea 3.000 de noi locuri de muncă

Clujul are perspectiva unui nou val de angajări, în toamnă. Specialiştii în piaţa muncii estimează că vor apărea în următoarele luni aproximativ 3.000 de noi locuri de muncă. Creşterile sunt datorate în primul rând companiilor deja prezente pe piaţa clujeană.

În ultimii ani, industria IT a fost campionul creşterii pieţei muncii la Cluj. Însă, în perioada următoare, acest domeniu va avea o creştere limitată, pentru că universităţile încă nu pot produce un număr atât de mare de specialişti în acest domeniu încât să satisfacă cererea companiilor. Astfel că cele mai mari rate de creştere vor fi înregistrate de domenii precum outsourcingul de servicii şi industria, în timp ce companiile care produc software vor angaja în continuare, spun reprezentanţii patronatelor.

 

Creşterea numărului de angajaţi va fi susţinută în principal de companii deja prezente pe piaţa muncii, afirmă specialiştii în piaţa muncii. Există planuri de angajare şi în afara oraşului Cluj-Napoca. La Dej, există producători de componente auto care fac angajări, în timp ce la Jucu oferă noi locuri de muncă un producător de aparate pentru cafea, iar la Câmpia Turzii caută noi angajaţi o companie care produce componente pentru industria aerospaţială.

Related posts

Leave a Comment