Țintă pentru UE: 2 000 000 de start-up-uri

Uniunea Europeană trebuie să ajungă, până în 2023, la cifra de 2.000.000 de start-up-uri, este de părere președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas. De asemenea, pentru a stimula inovarea, există nevoia reducerii decalajului digital dintre mediul rural și cel urban, a spus oficialul european.

”Noi, Comitetul European al Regiunilor, sprijinim din toate puterile aceste eforturi pentru că trebuie să ajungem la un ecosistem pan-european al inovării, însă acesta va debuta local, cu implicarea primarilor, a regiunilor. Doar așa ne vom putea atinge scopul. De aceea, trebuie să îi mulțumesc și să o felicit pe doamna comisar Gabriel, care a semnat cu Comitetul Regiunilor un plan de acțiune pentru inovare și cred că, împreună, prin unirea forțelor la nivel european, național și local ne vom îndeplini obiectivele”, a spus oficialul european.

Declarațiile sale vin în contextul în care Uniunea Europeană va acționa după o nouă agendă a digitalizării și inovării, care va favoriza dezvoltarea unor start-up-uri tehnologice.

Related posts

Leave a Comment