Sporturi extreme în Munții Apuseni

Sporturile extreme îi atrag în Munții Apuseni pe tot mai mulți oameni dependenți de adrenalină. Alpinismul și escalada sunt practicate de cei care merg în Cheile Turzii pentru a face sport, în timp ce tiroliana lungă de mai mult de un kilometru este apreciată de cei care vor să se distreze. Cheile Vălișoarei sunt perfecte pentru parapantă, în timp ce drumul dinspre Muntele Băișorii spre Muntele Bocului este parcurs de cei care gustă sporturile cu motor. De asemenea raftingul este practicat pe văile Crișului Repede și Arieșului.

Sporturile extreme îi atrag pe tot mai mulți turiști în Munții Apuseni. În Rimetea, unde se formează curenți de aer purternici între culmile Munților Trascăului și Piatra Secuiului, vin pasionații de parapantă. Înainte de pandemie, veneau din toată lumea, spune o localnică, Ildiko Szabo.

În zona Muntele Băișorii, există posibilitatea de a practica sporturile cu motor off-road, mai ales după ploaie, spune unul dintre pasionați, Mircea Ardelean.

Tot după ploile abundente de vară, văile Arieșului și Crișului Repede îi atrag pe pasionații de rafting, spune unul dintre investitorii în acest tip de turism.

În zona Valea Ierii, există mai multe poteci preferate de pasionații de ciclism enduro, iar în zona cetății Lita sunt organizate expediții călare care îi pun la încercare atât pe călăreți, cât și pe cai.

Related posts

Leave a Comment