SportinCluj.ro: CFR Cluj – ASA Târgu-Mureș 2-0. Clujenii vor juca finala Cupei României

CFR Cluj a trecut în cadrul semifinalei a doua din Cupa României de ASA Târgu – Mureș, scor 2-0, grație dublei lui Cristian Bud. Trupa lui Toni Conceicao va da piept, în finală, cu Dinamo, după ce ”câinii roșii” au eliminat Steaua, după 2-2 pe Arena Națională, potrivit SportinCluj.ro.Scorul s-a deschis destul de rapid. În minutul 17, Bud a marcat primul gol, după o eroare a fundașului mureșenilor, Sergiu Muth. Replica ASA-ului a venit în minutul 39, când Gabriel Mureșan a trimis un șut foarte puternic, de la 25 de metri, însă reflexele excelente ale lui Traian Marc au trimis echipa clujeană la pauză cu avantaj minim.

În a doua repriză, șansa CFR-ului de a se detașa pe tabelă a venit în minutul 65, prin Juan Carlos însă mingea sa a fost blocată de portarul mureșenilor, Eduard Stăncioiu. Totuși, după numai 5 minute, clujenii și-au dublat avantajul prin aceelași Bud, care a marcat printr-un șut de la marginea careului datorită unei noi greșeli a lui Muth. ASA Târgu-Mureș a mai avut o ocazie în minutul 74, prin Ousmane N’Doye, dar mingea sa, trimisă cu capul, a trecut pe lângă poartă. În minutul 89, Claudiu Voiculeț a luat al doilea galben, în urma unui fault din spate comis asupra lui Jakolis și a fost eliminat. Astfel, meciul s-a încheiat cu scorul 2-0 în favoarea lui CFR Cluj.
E a cincea finală de Cupa României pe care o joacă echipa din Gruia, din care 3 au fost caștigate. Ultimul trofeu a fost caștigat în anul 2010, după o finală împotriva lui FC Vaslui, în care CFR s-a impus la penalty-uri (5-4).

Partida dintre CFR Cluj și Dinamo București va avea loc pe 10 mai, de Ziua Regelui.

Related posts

Leave a Comment