SportinCluj.ro: ClujArena va avea gazon mixt, ca pe Camp Nou

Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat integral după ediţia din 2019 a Festivalului Untold, pentru prima oară în şapte ani de funcţionare a stadionului. Investiţia se va situa între 500.000-1.000.000 de euro. Noul gazon mixt va vi asemănător cu cel de la Camp Nou din Barcelona sau de pe San Siro din Milano, potrivit SportinCluj.ro.

Odată cu înlocuirea gazonului, se vor schimba sistemul de drenaj şi cel de încălzire şi vor fi extinse aparatele de fotosinteză care ajută la regenerarea gazonului într-un timp scurt. Va fi cel mai modern stadion din România, singurul care va avea gazon hibrid, care este o combinaţie între gazon natural şi unul artificial, spun autorităţile judeţene. În Europa sunt doar câteva stadioane cu un astfel de gazon hibrid, cum sunt cele din Barcelona sau Milano.

 

Gazonul hibrid este format din iarbă naturală în care sunt injectate, printr-o tehnologie specială, fibre sintetice care ajung la 20 cm în pământ şi, amestecându-se cu rădăcinile naturale, cresc rezistenţa gazonului, dar îmbunătăţesc şi aspectul acestuia la suprafaţă. Odată cu înlocuirea gazonului, vor fi realizate şi lucrări de reparaţii la pista de atletism a arenei sportive. CJ a achiziţionat, în noiembrie 2018, un sistem care accelerează creşterea gazonului. Sistemul, care a ajuns deja pe Cluj Arena, este format din trei module pentru accelerarea procesului de fotosinteză. Fiecare modul are 60 de becuri Philips de 600 W, cu lumină caldă.


Costul instalaţiei de accelerare a fotosintezei este de 350.000 de euro. 

Related posts

Leave a Comment