SportinCluj: Un fundaș din naționala Venezuelei va juca pentru U-BT Cluj

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj se întărește cu un component al naționalei Venezuelei, anunță SportinCluj.ro.

”Este vorba despre Gregory Vargas, un fundaș care a participat la Campionatul Mondial, dar și la Jocurile Olimpice de la Rio.

Acesta este născut pe 18 februarie 1986 la Ocumare del Tuy, în Venezuela. Gregory măsoară 1.80 metri și a debutat ca baschetbalist profesionist la Patriotas de Cuarico, în țara natală. A mai evoluat la formațiile sud-americane Panteras de Miranda, Marinos de Anzoátegui, Angeles de Puebla, Reales de la Vega, Halcones Rojos Veracruz, Maratonistas de Coamo sau Guaros de Lara. Mai exact, Gregory a jucat în Venezuela, Mexic sau Puerto Rico.

Coordonatorul de joc a ajuns pe Bătrânul Continent în 2015, când a semnat cu israelienii de la Maccabi Haifa. Vargas a mai îmbrăcat maioul celor de la SLUC Nancy (Franța), respectiv Baloncesto Fuenlabrada (Spania). El a fost desemnat de două ori cel mai bun apărător al campionatului din Israel, acolo unde a bifat și două prezențe la All Star Game. De asemenea, în 2017, Gregory a fost numit cel mai bun pasator al întrecerii israeliene.

Vargas este un component de bază al naționalei Venezuelei. Astfel, el a participat la FIBA World Cup 2019, acolo unde a bifat 5 prezențe, cu medii de 6.2 puncte, 2.6 recuperări și 2.4 pase decisive. În schimb, la Jocurile Olimpice de la Rio, fundașul s-a evidențiat cu statistici de 7.6 puncte, 4.6 pase decisive și 1.8 recuperări.

Alături de naționala Venezuelei, noul nostru baschetbalist a cucerit două medalii de aur la Jocurile Sud-Americane, dar și un argint. De menționat faptul că, în 2017, el a fost desemnat MVP al competiției amintite adineauri”, anunță U-BT.ro.

Sezonul trecut, fundașul venezuelean a evoluat pentru formația Maccabi Haifa din Israel.

Related posts

Leave a Comment