SportinCluj: FC Universitatea Cluj ataca promovarea cu o veritabila Legiune Străina

Şase portughezi, doi români şi un fotbalist din Capul Verde vin să pună umărul la promovarea FC Universitatea Cluj în Liga I, potrivit SportinCluj.ro.

Cei şapte străini care fac parte din lotul lui Cristian Dulca au declarat, la unison, că au fost convinşi să vină la Cluj de proiectul care li s-a prezentat, de condiţiile de antrenament şi de joc, dar şi de atmosfera creată de suporteri. Au refuzat oferte mai avantajoase financiar sau din campionate mai puternice pentru a juca în alb-negru, iar antrenorul aşteaptă de la ei modestie, muncă şi atitudine.

 

Iată noii jucători:

 

Carlos Daniel Silveira da Graça “Kay” – Fundaş central, 31 ani, născut în Insulele Capului Verde, are şi cetăţenie portugheză. Vine de la FK Senica (locul 8 în prima ligă din Slovacia), pentru care a evoluat în 24 de partide şi a înscris 5 goluri. Format la academia celor de la Benfica Lisabona (2000-2005) şi la juniorii lui Academica de Coimbra (2005-2007), Kay a mai jucat în carieră la Belenenses, CSU Craiova şi Omonia Nicosia. Are 44 de partide în Liga 1, 32 de meciuri în Liga Pro (Portugalia 2) şi 11 în Liga NOS (Portugalia 1). A îmbrăcat de 13 ori tricoul Naţionalei Capului Verde, pentru care a marcat un gol.

“Eu cred că va fi foarte greu, sunt multe echipe bune, de tradiţie. Am ales Universitatea Cluj pentru proiectul de aici, am avut oferte mai bune, de la echipe de Europa League. Eu ştiam istoria clubului, când am fost ofertat nu m-am gândit de două ori şi am venit. Nu vrem să vorbim, ci să muncim la antrenament şi să demonstrăm pe teren. Nu există jucători străini şi jucători din România. Noi vrem să fim o mare familie, un grup unit şi să ne îndeplinim obiectivul. Nu are importanţă dacă suntem străini sau români, noi suntem “U” Cluj”

André Ceitil Castanheira – Mijlocaş defensiv portughez, 24 de ani, vine de la Leix?es, ocupanta poziţiei a şaptea la finalul stagiunii trecute din Segunda Liga, echipă pentru care a evoluat constant în ediţia recent încheiată, reuşind să bifeze 32 de prezenţe. Originar din Costa de Caparica, el a fost format de Benfica Lisabona, după care a jucat, pe rând, la Vitória Setúbal, Rio Ave, Cova Piedade, Sintrense, Farense şi Leix?es. Totodată, a fost desemnat recent drept cel mai bun mijlocaş defensiv din liga a doua portugheză.

„Am venit aici pentru proiect şi am fost atras de faptul că “U” Cluj este un club mare. Când am văzut tot ceea ce se întâmplă aici, am devenit interesat. Ştiam câţiva fotbalişti din România şi câteva echipe. Am vorbit cu Rafa şi Pedro Mendes şi ei au lăudat clubul şi condiţiile de aici. Nu ştiu încă foarte multe despre istoria acestui club, dar ştiu că fanii sunt extraordinari”.

Pedro Mendes – Mijlocaş central de picior stâng, 25 de ani, crescut de Sporting Lisabona, vine de la Gaz Metan Mediaş. În România, a mai jucat pentru Politehnica Iaşi (4 goluri şi 4 pase decisive), dar a prins minute şi în prima ligă din Portugalia, pentru cei de la Vitória Setúbal.

„Am vrut să vin aici pentru proiect şi pentru că ştiam că “U” Cluj e o echipă mare din România”.

Hugo Firmino – Mijlocaş de bandă stângă, 30 de ani, originar din Lisabona, vine din liga secundă portugheză, de la Cova Piedade (locul 13), formaţie pentru care a înscris 6 goluri în sezonul trecut, după o carieră în care a jucat mai ales în ţara natală, la União Madeira sau Gil Vicente, dar şi în Cipru, pentru AEL Limassol.

„Ştiam dinainte că “U” Cluj este un club mare, care merită să fie în Liga 1. Am venit aici să ajut la promovarea echipei. Clubul este unul foarte important în România, cu suporteri extraordinari”.

Inacio Miguel – Fundaş central, 23 de ani, vine de la formaţia secundă a celor de la Braga. A terminat junioratul la Gil Vicente, iar în carieră a mai evoluat pentru Vila Real şi Felgueiras. Are 57 de partide, 3 goluri şi 3 pase decisive în liga secundă din Portugalia.

„Sunt foarte fericit să fiu aici, am ales acest club pentru condiţiile pe care le-am văzut aici. De abia aştept să încep noul sezon, voi juca pentru prima dată în afara Portugaliei. Eu am jucat la Braga, care e un club mare în Portugalia, precum este “U” Cluj în România. Lucrurile sunt foarte asemănătoare aici şi acolo. E bine că suntem atâţia portughezi, atât în teren cât şi în afara lui”.

Ricardo “Rafa” Miranda – Atacant, 23 de ani, născut la Bercelos, în Portugalia, a trecut prin academiile celor de la Varzim şi Rio Ave. Înainte să ajungă la Cluj a jucat la Farul Constanţa, Rio AveU23, Vilaverdense şi FC Pedras Rubras. Are convocări la loturile U16 şi U17 ale Portugaliei.

„Am evoluat sezonul trecut pentru Farul şi, când am jucat cu “U” şi am văzut stadionul, mi-am zis că trebuie să joc aici. Când am primit oferta, am acceptat pe loc. E un club mare, condiţiile sunt excelente. Noi trebuie să ne arătăm valoarea în teren şi să promovăm”.

José Pedro Gonçalves da Costa – Portar, 25 de ani, născut la Oliveira do Bairro, în Portugalia, şi crescut de Benfica, a mai evoluat la Braga B, Coimbra şi Penafiel. Are 46 de partide în liga secundă din Portugalia, dar şi convocări la toate naţionalele de tineret ale ţării sale, de la U15 la U19.

„Înainte să vin aici am vorbit cu Fortes de la Craiova şi mi-a povestit despre club. Mi-au plăcut suporterii de aici şi condiţiile pe care le-am găsit”.

Alex Pop – Atacant, 19 ani, a evoluat în ultimii trei ani pentru Viitorul Constanţa, dar s-a format ca fotbalist la “U”. Născut pe 1 februarie 2000 la Buenos Aires, în Argentina, Alex este internaţional de juniori U18 şi component al echipei Viitorului care, în sezonul trecut, a evoluat în UEFA Youth League.

“După părerea mea va fi un sezon foarte greu, au promovat echipe bune şi au retrogradat şi altele din Liga 1. Nu cred că vom avea meciuri accesibile, dar noi vom încerca să câştigăm fiecare meci. Nu am reuşit să promovăm anul trecut, însă acum ne-am întărit şi vom încerca să ne îndeplinim obiectivul.”

Victor Dican – Mijlocaş defensiv, 18 ani, originar din Vâlcea, a început fotbalul la echipa spaniolă CD Ensanche Teruel, iar junioratul şi l-a continuat în România, la Dămila Măciuca şi, apoi, la CSM Râmnicu Vâlcea. Vine la Cluj de la Metalurgistul Cugir, din Liga 3. A fost convocat la Naţionala U18.

“Sunt foarte fericit că am ajuns la Universitatea Cluj, e un club cu o istorie bogată şi cu suporteri minunaţi. Anul trecut am încercat să vin la cât mai multe meciuri şi atmosfera este senzaţională. Noi vom încerca să ne îndeplinim obiectivul, acela de a promova.”

Related posts

Leave a Comment